Od Miu Miu do Zare: Ove čizme su ultimativni komad za proleće
Od Miu Miu do Zare: Ove čizme su ultimativni komad za proleće

Od Miu Miu do Zare: Ove čizme su
ultimativni komad za proleće

Nekonformističke modne ideologije iznedrile su još jedan trend koji bespogovorno ne prihvataju oni entuzijasti koji se plaše prividno ne-lepih komada. Kada je messy makeup stupio na scenu bilo je jasno da ideal lepote više ne podrazumeva savršenosti već nova era zahteva dozu neestetičnosti. O tome je uveliko govorila Doja Cat kada su u brojnim intervjuima naglašavali promenu njenog vizuelnog identiteta, a fashion i beauty industrija oduvek idu ruku pod ruku.

Tako je na scenu stupio model koji je u prvi mah negodovala cela jedna generacija takozvanih poznavalaca mode, da bi ubrzo otvorene čizme ipak postale najpoželjniji look ovog proleća. Kako, pitate se? Tako što ih fura Bianca Censori, a u svojim kolekcijama imaju ih i luksuzne modne kuće Miu Miu, pa i Victoria Bechkam.

From ugly shoes to Bianca Censori

Prisetimo se trenda ugly shoes koji je naglašavao nošenje dizajnerskih patika neprivlačne pojave. Upravo ovo bio je prodor u svet iracionalne, nimalo estetične, gotovo nerazumljivo nadrealističke obuće. Čak i Tabi cipele pripadaju ovoj kategoriji, a otvorene čizme svoju ideologiju ne zasnivaju na jedinstvenoj vizualizaciji već na varijacijama koje podrazumevaju različite vrste otvorenosti.

Bianca Censtori je jedna od najvećih modnih inspiracija današnjice, a našu hipotezu potvrđuje i linija Kanyea Westa iz pesme Problematic. Bilo kako bilo, Bianca neretko nosi upravo thong boots model iza kojeg stoji Miuccia Prada, dok Victoria Bechkam naglašava otvorene prste. Takođe, Versace igra za više timova te se na njihovom Gianni Ribbon modelu nalaze čak dva otvora – na peti i prstima.

Journal finds: Otvorene čizme

Da je popularizacija ovih čizama nemimonva dokazuje i nova kolekcija obuće high-street brenda Zara. Shodno tome, izdvojili smo modele za koje stoji pretpostavka da će dominirati predstojećom sezonom.

Foto: Zara, Instagram (

Učitati još
Zatvori