Kada i gde su nam pobegle pantalone: No pants trend dominira (i) ove zime
Kada i gde su nam pobegle pantalone: No pants trend dominira (i) ove zime

Kada i gde su nam pobegle pantalone: No
pants trend dominira (i) ove zime

Kada se Kendall Jenner prošle godine prošetala u nečemu što bismo iz prvobitne perspektive definisali kao najkraći Bottega Venetta šorts, znali smo da je stilistkinja Dani Michelle na tragu novog trenda koji danas poznajemo pod nazivom no pants.

no pants
@databutmakeitfashion

Kako je ponovo uspostavljena era seksi minimalizma koji dominirao u kolekcijama Toma Forda sa početka njegovog angažmana u italijanskoj modnoj kući Gucci, tako je neophodno da istaknemo da je no pants trend još jedan modni imperativ u kojem smo plivali krajem devedesetih. Čak je i u upitnom filmu House of Gucci relativno precizno prikazan trenutak kada Ford uspostavlja pomalo intrigantnu stilsku ideologiju i na pistu izvodi modele koji – ne nose pantalone.

New no pants era

Kendall Jenner je sasvim prirodno izazvala ono što bismo nazvali lavinom komentara koji su se kretali u pravcu postavljanja pitanja modnih laika da li je no pants trend nova moda neznajući da smo sve to već videli. Baš poput fazmozne Balenciaga peškir-suknje. Bilo kako bilo, celebrity stilistkinja Dani Michelle je zaista imala viziju ponovnog uspostavljanja minimalističke ideologije ovog puta u kontekstu minimalnog korišćenja tkanine, a ubrzo su nas dočekale i kolekcije luksuznih brendova koji su takođe implementirali ovaj komad u svoje linije. Miu Miu se svakako istakao u no pants kategoriji, a u stopu su ga pratili Acne Studios čiji total look je nedavno prikazala Emma Chamberlain.

Dressup games: Press play

Poigravanje sa stilskim preferencijama kada je reč o no pants trendu oslanja se na zimske ideologije i uvođenja hulahopki u jednačinu. Na početku su to bili deblji, crni modeli, da bismo sa Hailey Bieber shvatili da i crne najlon čarape takođe rade posao. Miu Miu je recimo aminovao i hulahopke u boji, te je kombinovanje bilo u zavisnosti od izabrane kolor koordinacije. Podsećamo da su crvene hulahopke ultimativni trend alert sezone, pa su samim tim idealni izbor kada je reč o stilizovanju najkraćih šortseva na sceni.

Učitati još
Zatvori