Modeli sunčanih naočara koji su u trendu
Modeli sunčanih naočara koji su u trendu

Modeli sunčanih naočara koji su u trendu

Kada govorimo o modnim trendovima, oni se menjaju iz sezone u sezonu. Nekada smo imali dve kolekcije godišnje u kojima bi došli novi omiljeni komadi, a danas nove kolekcije izlaze na nedeljnom nivou. U tom smislu dolaze i razni modni dodaci koji će svakom outfitu dati završnu notu. Modne dodatke pomno biramo i oni su zapravo detalji koji čine razliku. Kada govorimo o modnim dodacima, posebno bismo izdvojili sunčane naočare kao modni detalj koji svaku kombinaciju čini posebnom.

Sunčane naočare – modni dodatak koji pravi razliku

Sunčane naočare nisu isključivo modni dodatak , već imaju funkcionalnu ulogu, odnosno štite naše oči od sunca. U tom smislu one su važan modni dodatak koji svi trebaju imati, ali kako je svet mode napredovao tako su i sunčane naočare od funkcionale uloge zaštite od sunca postale modni detalj. Reč je o detalju za koji svako malo izađe novi trend, pa smo imali eru mačkastih okvira, klasičnih crnih, a sada nam se vratila vintage estetika kao i sportska. U modi su vintage naočare koje su redizajn starog Chanela, a istovremeno su u modi i sportske biciklističke naočare koje su postale nezaobilazni deo streetstyle kombinacija. Kada govorimo o bojama, u trendu su naočare u svim nijansama. Posebno bismo istakli proziran model koji je veliki hit.

Osim toga, u trendu su i tanki i debeli okviri pa zavisi šta više preferirate. Sunčane naočare trebate birati u odnosu na oblik vašeg lica pa će nekima dobro stajati određeni modeli, dok drugi neće. Da biste izabrali odgovarajući model potrebno je shvatiti koji oblik vam stoji na licu. Osim oblika, trebate izabrati boju koju ćete jednostavno kombinovati. Kako se trenutno nalazimo u modnom razdoblju u kojem se nose boje, predlažemo model u zelenoj ili ružičastoj. Osim toga u modi je i boja lavande, a za one koji vole klasiku uvek su prisutni crni modeli s trendi detaljima.

Bottega Veneta
Gucci
Isabel Marant
Loewe
Loewe
Mango
Mango
Nike
Nike
Nike
Versace
Saint Laurent
Versace
Zara
Zara
Zara

Foto: IMAX, Zara, Mango, Mytheresa, Voo store

Učitati još
Zatvori