Nose se Mary Jane cipele: Izdvojili smo naše favorite
Nose se Mary Jane cipele: Izdvojili smo naše favorite

Nose se Mary Jane cipele:
Izdvojili smo naše favorite

Mary Jane cipele imaju najdužu istoriju kada je reč o nekom modelu cipela. Od Buster Brown stripa i njegove protagonistkinje Mary Jane po kojoj su i dobile ime, preko uniseks dečijih školskih cipela, pa sve do modnog statementa sa potpisom najvećih svetskih dizajnera.

Ako bi i nestale sa modnog radara na neko vreme, ubrzo bi se i vratile. U 30-im ih je nosila najpopularnija dečija filmska zvezda Shirley Temple. U 60-im ih je proslavila modna ikona Twiggy, dok je u 90-im to bila američka rok muzičarka i glumica Courtney Love. Početkom 2000-ih popularnost im je vratila Carrie Bradshaw kada je u arhivu magazina Vogue pronašla crne Manolo Blahnik Mary Jane za koje je verovala da su deo urbanog mita.

Dokaz da su ovaj bestseler među cipelama prepoznali su i mnogi svetski dizajneri, govore i njihove reinterpretacije ovog modela. Među poslednjima je svakako sa potpisom Virginie Viard za modnu kuću Chanel, ali i Miuccia Prade za Pradu i Miu Miu. U stopu ih prate i brendovi poput Diora, Carela, Rogera Viviera i mnogih drugih.

@alohas

Poznate po jednostavnom, elegantnom dizajnu, stabilnoj peti i minimalističkom kaišu preko risa (postoje i varijacije sa kaišem oko članka!) idealne su za sve prilike. Lako se kombinuju sa različitim odevnim komadima i stilovima – od suknji i haljina, pa do džinsa i pantalona. Podižu svaku kombinaciju i daju joj dozu elegancije, a zbog udobnog dizajna, idealne su za svakodnevno nošenje i to tokom cele godine. Leti se mogu nositi na bosu nogu ili kratke sokne, dok se zimi mogu kombinovati sa hulahopkama.

Mi sebe već vidimo u njima i zato smo izdvojili dizajnerske ali i high street modele.

Mary Jane cipele
Miu Miu
Carel
Gianvito Rossi
Mary Jane cipele
Dior
Mary Jane cipele
Chanel
Mary Jane cipele
Massimo Dutti
Mary Jane cipele
Stradivarius
Mary Jane cipele
Zara

Foto: Instagram @alohas, @cultmia

Učitati još
Zatvori