Ova viralna Mango torba je must-have komad za proleće – i pristupačnija je nego što smo mislili
Ova viralna Mango torba je must-have komad za proleće – i pristupačnija je nego što smo mislili

Ova viralna Mango torba je must-have komad za proleće – i pristupačnija je nego što smo mislili

New season, new rules.

Nova sezona modnih imperativa sa sobom donosi i neka nova merila igre, a kada je reč o torbama jedan model se bespogovorno istakao kao must-have komad ovog proleća. Iako naslućujete da je reč o maxi modelima u koje staje praktično sve što nam treba (i ne treba), ipak je reč o izuzetku od pravila koji se pomalo oslanja na Coperni ideologiju dizajniranja. Naime, takozvane half-moon shaped siluete koje podsećaju na polumesec predviđamo da će postati najpoželjniji izgled tašne koji uveliko furaju IT devojke poput Kendall Jenner, Gigi Hadid, a klubu se pridružila čak i Sophie Turner.

Ovaj model predstavlja idealan spoj minimalističkog izraza i elegatnog izgleda koji će tek dovoljno začiniti svakodnevne kombinacije, a one večernje jednostavno upotpuniti. Iako ih ljubitelji sofisticirane filozofije svrstavaju u (svoju) kategoriju klasične mode koja uživa status vanvremenskih komada, half-moon shaped silueta postavlja dozu nekonformističkog pristupa stilizovanja.

mango half moon torba
@beyza_anny

Društvene mreže i pojam viralne mode

Iako je savremeno poimanje trendova dovelo do gotovo nemogućeg razazvanaja granica između toga ko u stvari diktira modu – streetstyle ili runway,  jasno je da viralnost pojedinih komada na društvenim mrežama kreira nove stilske izraze koju su (zapravo) održivi u real-life situacijama.

Jedan od takvih primera su cherry red kitten heels, kao i današnji predmet žudnje – Mango torba u obliku polumeseca. Iako su dizajnsrske tašne slične siluete poput recimo popularne Bottega Veneta Jodie modela odavno zaludele scenu postavljamo tezu da će ovaj prepoznatljiv izgled polumeseca tek ovog proleća postati ultimativni izbor baš svih modnih entuzijasta.

mango half moon torba
@milena_b_

Journal finds: Viralna Mango half-moon shaped torba

Zavirili smo među (online) rafove high-street brenda Mango i pronašli viralnu torbu u obliku polumeseca koja dolazi u dve boje, a pristupačnije je nego što smo mislili.

Foto: TikTok (@milena_b_, @beyza_anny), Mango

Učitati još
Zatvori