Wishlist: Jean Paul Gaultier Couture jeans sa perlama
Wishlist: Jean Paul Gaultier Couture jeans sa perlama

Wishlist: Jean Paul Gaultier
Couture jeans sa perlama

Kada su pre nekoliko sezona svi sa oduševljenjem prepričavali Balenciaga reviju visoke mode na kojoj su modeli prošetali u farmericama, mi smo slezali ramenima. Zašto? Iako izričito cenimo i poštujemo rad Demne, tako nešto smo već videli. Kada? Prvi put je to bilo 80-ih, kada je Gianni Versace hrabro koristio teksas u jednoj od svojih tadašnjih kolekcija. Italijanska modna kuća čak je osnovala zasebnu marku, Versace Jeans Couture, koja – you guessed it – proizvodi couture komade od teksasa. A onda kada je jeans doživljavao svoj preobražaj tokom dvehiljaditih, tu je bio Jean Paul Gaultier da pruži svoj doprinos. I tako je nastao komad koji danas dodajemo na listu želja. Farmerice sa perlama bile su deo prolećne couture kolekcije za prolećnu sezonu 2000. godine.

Sada kada je denim (ponovo) all the rage u trendovskim krugovima, pitamo se hoće li se iz Jean Paul Gaultier-a setiti da vrate ovaj primerak – ali, ako je ikako moguće, u okviru ready to wear kolekcije, kako bi postojala barem i najmanja šansa da ne ostane večno samo pusta stavka na listi.

Kolekcija za tu sezonu bila je inspirisana indijskom tradicijom – ne toliko njenim motivima, koliko načinom izrade odeće u ovoj drevnoj azijskoj kulturi. Jean Paul Gaultier tako se poslužio pojedinim tehnikama, implementirajući ih u svoj prepoznatljiv vizuelni leksikon.

Detalji su bili tipično gaultierovski, pa su se mogle videti pruge i korseti, a mnogi komadi – poput naših odabranih farmerica – prelivali bi se iz jednog u drugi materijal ili oblik. Bilo je, naravno, i čuvene prugaste majice koja se ovog puta pretvorila u elegantnu haljinu.

Foto: Twitter (@gastt_fashion)
Učitati još
Zatvori