Fashion guide: Koje sve modele čizama nosimo ove sezone
Fashion guide: Koje sve modele čizama nosimo ove sezone

Fashion guide: Koje sve modele
čizama nosimo ove sezone

Čizme su zvanično dobile status vansezonskog komada koji nosimo bez obzira na to da li prosečna dnevna temperatura odgovara njihovoj praktičnosti, jer od ove godine se vodimo dobro poznatom mantrom Kanyea Westa: I’ma sweat before you catch me looking regular. Tako i bi. Početkom leta biker boots modele kombinovali smo sa naizgled nespojivim stilskim ideologijama – od sportsweara do cottagecorea, dok smo kaubojke čuvali za posebne formal wear autfite.

Poslednji letnji izdasi i sve hladniji dani samo su dodatno uzburkali odmetničku filozofiju modnih entuzijasta i na beskrajnu fashion scenu doveli i preostale trendi modele čizama poput prepoznatljive Givenchy Shark Boots siluete koju smo pronašli i u high street verziji. Upravo zbog toga, odlučili smo da vam predočimo (ne tako kratki) fashion guide najpoželjnijih modela čizama za ovu jesen, a nisu sada već precenjene biker boots i klasične kaubojke.

Fashion guide: Koje sve modele čizama nosimo ove sezone

Naborane čizme

Model za koji slutimo da će postati jedan od dominantnijih komada ove jeseni jesu naborane čizme. Njihova manifestacija podići će svaki autfit na viši nivo i time klasičan look načiniti stylish. Ukoliko se recimo odlučite za midi haljinu, ovaj model čizama odlično će pokazati vašu spremnost da se poigrate sa formama i izgradite atraktivnu i u isto vreme veoma jednostavnu kombinaciju.

zara
zara
zara
zara
zara
bershka
bershka
bershka

Teksas kaubojke

Let’s twist it! Kaubojke su postale IT model još prošlog leta kada su popularne fashion girlies odlučila da duboke čizme ipak jesu omiljeni letnji komad. Fast forward to today, ovaj model je još uvek aktuelan,a mi na radar stavljamo njegovu teksas verziju. Već smo uočili da će ove jezeni vladati trend denim obuće, te nas talas teksas kaubojki nimalo ne iznenađuje.

zara
zara
bershka
bershka
bershka

Čizme sa blok petom

Blok peta je vanvremenski trend koji se provlači godinama unazad nezavisno od modela obuće. Tako su ove jeseni na red došle čizme, pretežno one do kolena. U asortimanima high street brendova, pak, može da se pronađe i pokoji ankle boot model sa šurokom petom.

bershka
zara
zara
reserved
zara
mango

Čizme sa niskom petom

Čizme sa tankom i niskom petom reklo bi se da su veoma popularne među pripadnicima modnog milja visokih standarda. U prevodu, ovaj model prošetala je čak i Kendall Jenner, a njena stilistkinja Dani Michelle oktrila je da je reč o kožnim čizmama The Row (model Lady).

zara
zara
reserved
reserved
massimo dutti
reserved
massimo dutti

Kratke biker boots

Poput teksas kaubojku, kratke biker boots spadaju u kategoriju redefinisanih popularnih modela. Bajkerske čizme do kolena smo uveliko prisvojili, a u narednim mesecima predviđamo da će svojih pet minuta slave doživeti njihova kraća verzija.

zara
bershka
mango

Foto: Instagram, Zara, Bershka, Mango, Massimo Dutti, Reserved

Učitati još
Zatvori