Dobar set je uvek dobra ideja: Veronica Ferraro kao ovonedeljna modna inspiracija
Dobar set je uvek dobra ideja: Veronica Ferraro kao ovonedeljna modna inspiracija

Dobar set je uvek dobra ideja: Veronica Ferraro kao ovonedeljna modna inspiracija

Dobar set je UVEK dobra ideja. Volimo kada u okviru runway trendova uočimo matching gornje i donje delove koje možemo kombinovati zajedno – ali i odvojeno. Generalno, gledano iz modnog ugla, ili ste SET devojka ili volite da sve na vama bude komad za sebe ali u slučaju opcije #1 – you go all the way.

Italijanka Veronica Ferraro poznata je po nošenju matching odeće i dizajneri već znaju kada šalju PR pakete da je ona, bez sumnje, a good set girl. Komplet i dalje ostavlja prostora za stilizovanje kroz obuću i detalje – u nastavku teksta vam demonstriramo i kako.

Game, SET, match

Modni setovi dolaze u raznim varijantama i kombinuju se od različitih odevnih komada – mogu biti girly coded, cool coded a mnogi trenutno dolaze u aktuelnim oversize fit opcijama.

Setovi se mogu nositi u svakoj sezoni i potencijalno prate aktuelni trend kroz kroj, print i key komade dok je efekat dobrog seta oduvek bio power move u modnoj industriji (ask Coco Chanel).

Veronica Ferraro, kao veliki fan kompletiranja gornjeg i donjeg dela, setove nosi na najrazličitije moguće načine. Kako njen stil oslikava cool girl estetiku uglavnom su to jakne i pantalone, dok nas jedna od najpoznatijih italijanskih influenserki povremeno iznenadi i sa vrlo chic kombinacijama koje su, žargonski rečeno, underdog njene ustaljene modne priče.

Italian girls do it differently

Laid back energija koju poseduju Italijanke istovremeno odiše modnom pasijom ali i neopterećenošću da sve bude pod konac. U više navrata pisali smo o tome kako je brend The Attico pravi reprezent italijanske mode danas, a on slavi fuziju girly i thomboy pravca i savršeno prepliće ove dve estetike.

Veronica ima jako specifičan stil koji neguje sve navedeno ali pre svega – zna da prenese moć dobrog modnog seta.

Foto: Instagram / @veronicaferraro

Učitati još
Zatvori