Crne najlon dokolenice: Od piste do streetstyle kombinacija
Crne najlon dokolenice: Od piste do streetstyle kombinacija

Crne najlon dokolenice: Od piste do
streetstyle kombinacija

Jasno je da su čarape ultimativni aksesoar sezone koji podiže svaku kombinaciju na sledeći level iskustva čineći je umnogome promišljenijom i stilski dinamičnijom. Maniju crvenih hulahopki zamenile su sive, a bele su samo podstakle učvršćivanje balletcore estetiku. Međutim, reklo bi se da smo nakratko zaboravili koji look je prethodio gorepomenutim vizuelnim ideologijama.

Reč je o dokolenicama. Govorili smo o različitim varijacijama na temu, ali jedna specifična filozofija istakla se kao dominatna. Crne najlon dokolenice su jedan od najpopularnijih izgleda koji ćemo viđati (i) ovog proleća, a za to je zaslužan niko drugi do John Galliano.

Nedavno održana haute couture revija brenda Maison Margiela napravila je svojevrsnu pometnju na modnoj sceni s obzirom na to da smo svedočili grandioznom povratku visoke mode i nadrealističkog izaraza koji negodije praktičnost i oslanja se isključivo na dramaturški prikaz realnosti. Pored korseta u kojima se gotovo ne diše i naglašenih silueta, detektovali smo još jednan imperativ koji Galliano nameće kroz nekoliko prethodnih kolekcija. Nekonformističke dizajne sa poslednje revije ublažile su ni manje ni više nego crne najlon dokolenice. Zanimljivost? Zvanice su takođe implementirale ovaj komad u svoje lukavo stilizovane kombinacije.

What about streetsrtyle?

Živimo u vremenu kada granica između društvenih mreža, streetstyle kombinacija i runway lookova gotovo da ne postoji. Ponekada je teško razaznati da li je trend nastao u redovima influensera ili pak na samim pistama. Bilo kako bilo, crne najlon dokolenice uveliko su neizostavan element svakodnevnih autfita, a sa čime ih kombinujemo? Izbor je… pa, širok. Loafersice? Može. Patike? Uveliko diskutovali o tome. Jedan od atraktivnijih načina stilizovanja je uparivanje sa leopard printom, bilo da je reč o obući ili pak košulji, sakou ili bundi.

Foto: Instagram (@_olhirst, @polyhey, @prohoda, @ssquinxs, @lara_bsmnn), Launchmetrics/spotlight

Učitati još
Zatvori