Cop or Drop: Nove kolaboracije na sceni
Cop or Drop: Nove kolaboracije na sceni

Cop or Drop: Nove kolaboracije na sceni

Savremenom modnom scenom dominira sneaker kultura koja je nonšalatno izvršila uticaj na brojne fashion entuzijaste. Upravo zbog toga, nove kolaboracije su jedan od ključnih elemenata modernog poimanja zaluđenosti kultnim modelima patika koji su u ovom slučaju dobili status redefinisanog dizajna prepoznatljivih silueta. Bilo kako bilo, period za nama su obeležile tri ključne saradnje koje su (ili će tek) promeniti tok sneaker kulture – a mi čekamo vaš neprikosnoveni sud. Zato vas ponovo pitamo, cop or drop?

Cop or Drop: Nove kolaboracije na sceni

adidas x Wales Bonner

Iako ste već uveliko imali priliku da vidite dizajne iz nove adidas x Wales Bonner kolekcije, predstavljamo vam ono što bismo nazvali saradnjom godine s obzirom na to da je britanska dizajnerka Grace Wales Bonner uspela da redizajnira jedan od modela iz mainstream kategorije i postavi ga na sam vrh sneaker kulture. Samba model zaludeo je industriju, a najpopularniji iz Wales Bonner kolaboracije je bespogovorno onaj sa leopard printom. As it should be.

New Balance x Joe Freshgoods

Ta-da! New Balance patike su konačno izašle iz zone komfora i dad shoe estetike jer je američki dizajner i kreativni direktor Joe Freshgoods upravo najavio predstavljanje svoje vizije čuvenog 990v4 modela. Njegov rad karakteriše jedinstven spoj naracije i kultnih referenci kroz koje je stvorio autentični dizajnerski izraz. Upravo to je prikazano debitantskom New Balance x Joe Freshgoods kolaboracijom inspirisanom filmom Belly iz 1998. američkog reditelja i producenta Hypea Williamsa. Lansiranje je planirano do kraja godine.

Nike x UNDEFEATED

Last, but not least. Jedan od vodećih brendova sportske opreme oduvek važi za odličnog stratega. Naime, zaboravljeni model Nik Air Terra Humara još jednom je transformisan i to u režiji brenda Undefeated. Kultni njujorški sneaker store Undefeated kreirao je i spostveni brend koji je ovog puta najavio saradnju koja predstavlja svojevrsnu odu nekadašnjm ideologijama dizajniranja. Kolaboracija Nike x Undefeated na tržište stiže več 2. decembra.⁠

Učitati još
Zatvori