Znamo kakve čizme nosimo ove sezone
Znamo kakve čizme nosimo ove sezone

Znamo kakve čizme nosimo ove sezone

Hiperprodukcija trendova dovodi nas do pitanja: kakva će klima biti na modnoj sceni u narednim mesecima? Odgovor ovog puta nije jednostavan. Naime, formal wear je sa sobom doneo nekadašnje ideologije Toma Forda koje se oslanjaju na seksi minimalizam i oduststvo neobuzdanog kiča koji je vladao u vreme kreativne direkcije Alessandra Michela.

Međutim, savremeno poimanje trendova negoduje jedinstvenu normu koja kreira popularne lookove već odobrava istovremenu vladavinu različitih imperativa. Minimalizam u tom slučaju deluje side by side sa recimo leopard printom za koji smo uveliko postavili hipotezu da će biti jedan od vodećih modnih talasa u 2024. godini.

In prints we trust

Društvene mreže polako, ali sigurno dokazuju gorepomenutu pretpostavku, a kada je reč o printovima odmah nakon cheetah motiva detektovali smo kako zmijski tako i svojevrsni cow-print – i to na čizmama. Nemojte da vas zavaraju neočekivamo visoke temperature, čizama se još uvek ne odričemo, te je sada pravi trenutak da započnemo diskusiju o modelima čija popularizacija ubrzano raste.

Istina je da zaista polažemo velike nade u printove s obzirom na to da njihova vizuelna manifestacija bespogovorno može da bude idealno rešenje kada poželimo da podignemo kombinaciju na viši nivo iskustva stilizovanja. Acne Studios su tu da potvrde našu misao, a njihovu liniju čizama sa cow-print izgledom aminovala je čak i Kylie Jenner. Švedski brend jedan je od vodećih na sceni, a svoj status utvrdio je još jednim trendom.

Sa čime kombinujemo čizme sa printom?

Stilske igrice koje se odnose na kombinovanje čizama sa printom dopuštaju dvojako implementiranje modnih filozofija. Jedna govori o jednostavnim autfitima koje tek dovoljno začinimo nekonformističkim komadom, a druga naglašava maksimalističke preference i uspostavlja mix&match pravila. Takođe, važno je da u zavisnosti od kolor palete koja dominira izadvojimo komade koji odgovaraju bojama datog printa.

Učitati još
Zatvori