Cactus Jack x Dior kolekcija lansirana nakon višemesečnog odlaganja
Cactus Jack x Dior kolekcija lansirana nakon višemesečnog odlaganja

Cactus Jack x Dior kolekcija lansirana
nakon višemesečnog odlaganja

Modna i muzička industrija imaju dugačku istoriju saradnje i međusobnog uticaja. Nekada smo prisvajali stilove iz muzičkih spotova, a danas nam muzičari, kroz ikonične kolaboracije sa modnim brendovima, neposredno serviraju trendove. Petar Janošević je u jednom uvodniku objasnio suštinsku vezu koja stoji između ove dve umetnosti, a to je da su i moda i muzika velike umetničke forme koje govore univerzalnim, apsolutno razumljivim jezikom. Ako do sada niste naslutili o čemu je reč, vreme je da vam otkrijemo. Stigla nam je nova Travis Scott Cactus Jack x Dior kolekcija!

Cactus Jack Dior Capsule

Cactus Jack x Dior je kolaboracija koja je prvi put predstavljena tokom Dior  kolekcije Kim Jonesa za proleće/leto 2022. godine. Saradnja je bila odložena nakon tragedije u Astrovorldu, ali su se glasine o njenom lansiranju ipak obistinile. Prepoznatljive Diorove osnove su redizajnirane i transormisane u Cactus Jack estetiku. Ovaj print iskorišćen je na ready to wear komadima i dodacima poput Dior Hit the Road ranca. Kolekcija je inspirisana skateboard kulturom što se ogleda u dugo očekivanom asortimanu obuće. Nazvane B713, patike koje nas vraćaju u prošlost i odaju počast omiljenoj skate obući. Diorov dizajner obuće Thibo Denis pripremio je modele u puderasto plavoj, čokoladno braon, crnoj i  boji lavande, kao i karamel/lajm i braon/plavoj kombinaciji. 

La Flame x Kim Jones

Kolekciju Cactus Jack Dior Capsule su zajedničkim snagama kreirali američki reper Travis Scott i umetnički direktor Dior mensweara Kim Jones. Celu kolekciju možete da pronađete na sajtu, a mi vam donosimo nekoliko predloga za savršen autfit.

Foto: Dior, Instagram

Učitati još
Zatvori