Back to the 90s: Vraćaju se crne kožne čizme u špic
Back to the 90s: Vraćaju se crne kožne čizme u špic

Back to the 90s: Vraćaju se crne
kožne čizme u špic

Crne čizme u špic su back in the game!

Ovaj trend, koji načelno potiče iz turbuletno modnih devedesetih, ponovo je uočen na ulicama i moramo da priznamo – radujemo mu se.

Kožne čizme u špic su jedna od možda najisplativijih investicija, kako ovaj model možemo implementirati u skoro svaki stil i nositi kroz 3/4 godišnjih doba. Uz sve to, ovaj model čizama će svaku kombinaciju učiniti za trunku više edgy, a njihov femme fatale modni doprinos i dalje nema (niti će imati) adekvatnu zamenu.

Femme fatale

Crna čizma u špic metaforički gazi preko svega, te se žene u ovoj obući osećaju nezaustavljivo. Balenciaga Cagole model čizama u špic sinonim je za bad bitch vibe a highstreet brendovi puni su svojih verzija ovog iconic komada obuće.

Optimalna dužinu ispod kolena dozvoljava vam da upravljate željenim autfitima, kako se mogu nositi na haljine, suknje ali istovremeno i ispod farmerki ili pantalona. Origininalni model čizama u špic ide skroz uz nogu pa ih, zahvaljujući tome, možete kombinovati i na uže nogavice bez ikakvih problema.

Njihova moć leži u tome da sve na vama može biti široko, ali detalj crnih kožnih čizama u špic vam beskompromisno pruža izvesnu dozu fatalnosti.

Modne predikcije za godinu pred nama

Moda devedesetih oživljavana je kroz razne mikro trendove, a kožne čizme u špic su još jedan u nizu nostalgičnih komada koji slave svoj povratak.

Ovaj komad obuće podjednako je atraktivan na bosu nogu i crne duge čarape a naše omiljene influenserke nose ga isključivo na kratke stvari kako bi noge istakle u prvi plan.

Verujemo da će ove sezone čizme u špic trendovati modnim nebom, a dobra stvar je da većina nas već ima jedan primerak u svom garderoberu koji je spreman za svoj sezonski revival. Ovog proleća udobnost ide u drugi plan, a fatalnost u prvi – follow the rules & do your magic. 

Foto: Instagram / @desiperkins / @sarahlysander / @carodaur

Učitati još
Zatvori