7 savršenih: Patike za trčanje
7 savršenih: Patike za trčanje

7 savršenih: Patike za trčanje

Vođeni kultnom pesmom “Patike za trčanje” koju izvodi Mimi Mercedez u ovonedeljnoj rubrici 7 savršenih biramo sportsku obuću sa najboljim performansama.

Trening je uvek u modi a filozofija koja promoviše healthy lifestyle sve je popularnija – kako na globalnom nivou tako i kod nas. Inspirisani željom da se ovog proleća biramo – patike za trčanje.

Zašto su važne performanse patika za trčanje

Kada biramo adekvatne patike za trčanje više faktora može uticati na kriterijume koje one treba da zadovolje. Iza proizvodnen adekvatnih patika koje podržavaju sportske aktivnosti stoji čitava (veoma kompleksna) filozofija, a svaki sport zahteva različite performanse.

Sa napretkom tehnologije danas se sportska obuća proizvodi potpuno drugačije nego pre deset ili dvadeset godina, a udobnost i položaj stopala tokom zahtevnih sportskih aktivnosti su brendovima na prvom mestu. Shodno tome – neadekvatna patika za određenj vrstu sporta nam može otežati svaki vid svakog, pa čak i rekreativnog treninga.

Danas se brendovi odlučuju za spoj estetike i performansi tako da su nam dostupne veoma lepe patike koje su ujedno i praktične i olakšavaju nam svaki vid treninga, pa čak i malo duže šetnje.

Šta sneaker kultura nalaže?

Na tržištu su trenutno veoma popularne Asics patike, pogotovo modeli koji sadrže Gel u imenu. One su prvi put proizvedene 1986. godine, a inovacija je bila ta što je u sam đon implementiran gel, kako bi se smanjio pritisak na stopalo pri brzom hodanju ili trčanju. Većina patika za trčanje osmišljena je tako da zaštiti stopalo od svih vrsta podloga i pruži mu komfor, tako su đonovi na ovakvoj vrsti sportske obuće najvažniji.

Journal mini vodič bazirao je svoj izbor na komentarima potrošača, ali i mišljenjima sportskih stručnjaka – u nastavku vam prezentujemo trenutno najpopularnije svetske modele kada su u pitanju patike za trčanje. Let’s move together. 

7 savršenih / Patike za trčanje

GEL-Kayano 14 "Simply Taupe"
GEL-Kayano 14 "Simply Taupe"
V2K Run "Metallic Silver"
V2K Run "Metallic Silver"
Adidas Y-3 Rhisu Run
Y-3 Rhisu Run
Asics Gel-Quantum Kinetic
Asics Gel-Quantum Kinetic
Adidas Originals Oztral
Adidas Originals Oztral
V2K Run "Platinum Green"
V2K Run "Platinum Green"
Asics x Cecilie Bahnsen GT-2160 "Habanero
Asics x Cecilie Bahnsen GT-2160 "Habanero

Foto: Farfetch, Instagram / @alo

Učitati još
Zatvori