Tabi Footwear: Skandinavski brend koji daje svoju viziju popularne split-toe cipele
Tabi Footwear: Skandinavski brend koji daje svoju viziju popularne split-toe cipele

Tabi Footwear: Skandinavski brend koji daje svoju viziju popularne split-toe cipele

Jedan od možda najkontraverznih modela cipela, gde uglavnom važi either you love it or you hate it parola, ovaj put predstavljen nam je u svom novom obliku. Skandinavska jednostavnost susreće se sa japanskom tradicijom i funkcionalnošću sa novim brendom Tabi Footwear.

@tabifootwear
@tabifootwear

Kako nastaje Tabi Footwear?

Osnivač brenda, skandinavski dizajner Eik Braun-Ottosen, sa svojih putovanja po Japanu dobio je inspiraciju za redizajniranje njihove tradicionalne obuće, i ponudio svoju moderniju verziju.

Tabi je dizajniran sa fokusom na moderan dizajn, funkcionalnost i udobnost. Međutim, ovo nije slučaj samo lepe i intrigantne cipele. Braun-Ottosen je zamislio model cipele koji ima za cilj poboljšanje biomehanike stopala i podržavanje prirodnog kretanja. Imajući to u vidu, tabi je stvoren po prirodnoj strukturi stopala i daje osećaj hodanja bosih nogu.

Stvoren iz strasti prema prirodi i planinarenju, Tabi footwear je savršena kombinacija između običnih patika i pojačanja vaših urođenih sposobnosti. U isto vreme štiti stopala i omogućava im da budu u kontaktu sa tlom ispod njih.

@tabifootwear
@tabifootwear

Famozni split-toe dizajn

Poznati tabi dizajn cipele uzrok je izuzetno podeljenih mišljenja ljubitelja mode. Dizajn cipele sa podeljenim prstima ima korene u japanskoj tradicionalnoj obući jika-tabi.

Pre nego što su nastale tabi cipele, postojale su tabi čarape. Prve su nastale tokom 15. veka u Japanu, i čarape, kao i današnje čizme, imaju prednji deo sa podeljenim prstima, koje bi javnost nosila sa tradicionalnim sandalama i kimonima.

Tabi cipele predstavljene su svetu visoke mode kreacijama dizajnera Martina Margiele. Pre nego što je osnovao sopstvenu modnu kuću, Martin Margiela radio je za francuskog modnog kreatora Jean Paul Gaultiera. U 1988. godini prvi put je ova upečatljiva split-toe cipela bila predstavljena u obliku kom ga znamo danas.

@tabifootwear

Tabi Footwear približio je ovaj dizajn široj publici upravo njegovoj pristupačnosti i inkluzivnosti. Ako ste već bacili oko na ovaj model cipele, ovaj brend omogućava vam da postanete ponosni vlasnik jedne izuzetno kontraverzne cipele.

Sve njihove modele možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu kao i na njihovoj instagram stranici.

Foto: Tabi Footwear, Instagram

Učitati još
Zatvori