Šta sa odećom koju više ne nosite i ne želite?

Šta sa odećom koju više ne
nosite i ne želite?

@emmahill

Modni noviteti koji su već stigli na police naših omiljenih modnih radnji unutar novih kolekcija podstakli su nas da zavirimo u svoje ormare. Već na prvi pogled, na policama i vešalicama uočićemo svoje modne favorite, ali i nekoliko odevnih komada koje više ne nosimo ili ih nikad nismo ni nosili. Šta sa odećom koju ne nosimo ili ne želimo? Vreme je za čišćenje ormara i veliku transformaciju garderobe.

Kako bismo izbegli onaj osećaj izgubljenosti unutar sopstvenog ormara i osećaj teskobe koji neretko dolazi sa njim, prvi korak krije se u jednostavnom triku – izvadite sve iz ormara i stvorite efekt okretanja nove, prazne stranice. Nakon što ste sve izvadili iz ormara, odvojite komade koje niste nosili cele sezone ili su se tokom sezone uništili. Te sezonske komade koje ćete spremiti, spakujte ih u prazan kofer ili odgovarajuće kutije za skladištenje stvari. Preostale odevne komade koje volite i nosite možete vratiti u ormar.

@mija_mija

Jedino šta je preostalo su odevni komadi koje ne nosite ili koji više nisu nosivi. Gde sa njima? U nastavku donosimo tri ideje kako se rešiti svih odevnih komada koje više ne nosite i ne želite.

Recikliranje odeće

Recikliranje odeće savršeni je način da se rešite svih onih odevnih komada koji više nisu nosivi. Napunite kesice odevnim komadima koji imaju nepopravljive greške i oštećenje i odnesite ih na jedno od mesta za recikliranje odeće. U većini većih mesta pronaći ćete kontejnere u koje možete odložiti odeću za recikliranje, a svoju odeću možete odneti i u najbližu H&M radnju gde ćete za kesicu odeće za recikliranje dobiti i kupon za popustom.

Zamena odeće

@collagevintage

Nakon što ste se rešili odeće koja više nije nosiva, vreme je da se pobrinete i za sve one odevne komade koje više ne želite u svom ormaru. Jedan od najzabavnijih načina je razmena odeće sa prijateljicama. Organizujte vikend druženje na koje će svi doneti odevne komade koje više ne nose i ne žele. Osim što ćete se rešiti odevnih komada koje više ne želite, možda pronađete i nekoliko odličnih modnih ulova iz ormara vaših prijateljica.

Buvljaci,second hand online shopovi i aplikacije

Posljednji način na koji se možete rešiti svih odevnih komada i modnih dodataka koje više ne nosite i ne želite u svojoj garderobi su sve popularniji buvljaci, second hand online shopovi i mobilne aplikacije. Buvljaci su najjednostavniji način prodaje second hand odeće. Uz simboličnu kotizaciju koju će vam tražiti za mesto na buvljaku, u nekoliko sati moći ćete da se rešite velike količine odeće koju ne želite i pritom da zaradite nešto novaca.

@collagevintage

Drugi način da se rešite odjeće koju više ne nosite i ne želite i pritom nešto zaradite je prodajom putem online second hand shopova i aplikacija. Moje krpice najpopularnija su platforma za prodaju odeće, a uz njih svoju odeću možete prodavati i preko Ebaya i mobilnih aplikacija poput Depopa. Vestiaire Collective je online second hand shop za dizajnersku odjeću na kojoj se možete rešiti svih luksuznih odevnih komada i modnih dodataka koje više ne želite u svojoj garderobi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori