Revija brenda Heron Preston preselila se na NYFW
Revija brenda Heron Preston preselila se na NYFW

Revija brenda Heron Preston
preselila se na NYFW

Heron Preston Johnson, rodjen u San Francisku (USA), osnivač je i kreativni direktor istoimenog brenda koji je ove sezone debitovao na Nedelji mode u Njujorku. Naime, dizajner je do sada svoje kolekcije izlagao u Parizu, a s obzirom da u Njujorku živi od svoje 24. godine i sam je iznenadjen kako se ova tranzicija nije dogodila ranije.

Heron Preston
Heron Preston FW '23

Heron Preston konačno na Nedelji mode u Njujorku

Heron je završio čuveni Parsons u američkoj modnoj prestonici i dugo godina saradjivao sa brendom Nike. U jednom momentu je čak bio i kreativni konsultant za Calvin Klein, a sada je rešio da okupi porodicu i prijatelje i napravu svoju reviju u Njujorku.

Sa njegovim radom upoznati su svi pobornici hypebeast kulture, a njegov brend zvanično postoji od 2017. godine. Virgil Abloh i Matthew Williams  zajedno su sa njim gradili put ka alternativnijem pristupu modi, a svima im je Njujork bio velika inspiracija.

Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23

Pariz je grad mode, Njujork je grad stila

Heron Preston je za Harpers Bazaar izjavio da je Pariz poznat po modi, ali ne i po stilu, dok je Njujork više grad stila nego mode uopšteno. Samim tim, logično je bila da u jednom momentu postane deo prve Nedelje mode u sezoni, a jedine na američkom kontinentu odakle sam i potiče.

Ko prati njegov rad zna da je narandžasta boja njegov signature mark, a na ovoj reviji nije bila čak ni u trećem planu. Dizajner poznat po sjajnim streetwear kolekcijama ostao je veran outwear komadima, te smo imali prilike da na samoj reviji vidimo veliki izbor bomber i puffer modela.

Nisu izostale ni workwear jakne, a sam dizajner je pre par godina imao saradnju sa njujorški sanitarnim odeljenjem, kada je kreirao neki vid uniformi za njih. „To u Parizu nije moguće, da jedan modni dizajner ima ovakvu vrstu saradnje. Zato volim Njujork“.

Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23
Heron Preston FW '23

Kako hypebeast kultura nastavlja da diktira modne trendove (što možemo zaključiti i po činjenici da Pharrell preuzima muški Louis Vuittom department), sigurni smo da će Heron Preston u budućnosti imati još veći uticaj kao brend. I radujemo se tome.

Celu reviju možete pogledati u nastavku teksta.

Foto: ImaxxTree; Instagram

Učitati još
Zatvori