Peškiri za plažu s neodoljivim natpisima koji su nam potrebni za leto 2022.
Peškiri za plažu s neodoljivim natpisima koji su nam potrebni za leto 2022.

Peškiri za plažu s neodoljivim natpisima
koji su nam potrebni za leto 2022.

Nedavno smo pisali o Instagram profilu The Dancing is good koji nas je osvojio nostalgičnim objavama vezanim za more, putovanja i leto. Pažljivo probrane reči koje već same po sebi nose veliko značenje, bude asocijacije i nostalgična maštarenja, a rad su grafičkog i scenskog dizajnera iz Novog Sada, Miroslava Živanova.

I dok smo uz njegove objave nestrpljivo brojali dane do leta, sad kada je leto napokon tu, Miroslav nas je iznenadio jednom divnom saradnjom. Naime, jedan od njegovih najpoznatijih plakata koji glasi „Slana tela, dodiri slatki, talasi glasni, uzdasi kratki“ sada je dostupan u obliku peškira za kupanje zahvaljujući brendu Something Else. Ovaj brend na prvom mestu brine o održivosti, etičnosti, transparentnosti i kao takav se pokazao kao najbolji odabir za divne peškire za plažu.

Miroslav je o natpisu rekao: „Nama se svima slične stvari dešavaju, slično se sebi smejemo ili ne umemo sebi da se smejemo, sličnim se stvarima radujemo i za njima čeznemo. Razlikuju nas samo pokoja boja i njihove nijanse, drugačijim se fontom koristimo. Tako je nastao i ovaj rad, da nas podseti da leto daje boje, talase, emocije, sećanja i uživanja na plaži.“

Savršeni peškiri za plažu

 

Peškiri dolaze u dve boje, tamno plavoj i bež. Dimenzije peškira su 100 x 150cm, proizvode se u Hrvatskoj, a jedna od dobrih stvari je što se brzo suše te su otporni na učestala pranja u mašini na 60 stepeni.

Something Else peškiri za plažu nastali su u potrazi za savršeno mekanim, velikim peškirom za plažu koji se brzo suši. Uz to je trebao biti u skladu s vrednostima brenda što je značilo da su vlakna od kojih je peškir napravljen organska i certificirana. Sve od navedenog susrelo se u Something Else peškiru za plažu koji je napravljen od 50% Lyocell (Tencel ᵀᴹ), 50% organskog pamuka. Lyocell je prirodno celulozno vlakno proizvedeno iz stabla eukaliptusa. Sva Tencel ᵀᴹ vlakna dobijaju se iz obnovljivih izvora koristeći zatvoren sistem kada su u pitanju hemikalije kojima se tretita celuloza, čime se smanjuje štetan uticaj proizvodnje na životnu sredinu. Lyocell vlakna odlikuje mekoća, velika moć upijanja i otpornost na učestala pranja“ kaže nam Nataša Džaleta iz Something Else.

Svoj peškir možete naručiti na web stranici Something Else. Uz divne, pomalo nostalgične reči u koje ćemo gledati na peškiru, spremni smo za stvaranje novih letnjih uspomena!

Foto: Something Else

Učitati još
Zatvori