Ovo leto nosimo tanke marame umesto gumice za kosu
Ovo leto nosimo tanke marame umesto gumice za kosu

Ovo leto nosimo tanke marame
umesto gumice za kosu

Kada je reč o glamuroznom letnom stilu, nitko ga nije nosio bolje od it djevojaka – Jackie Kennedy, Grace Kelly i Audrey Hepburn. Sve tri modne ikone utrle su put nezaboravnim i dojmljivim lookovima koje i dalje nosimo tokom toplijih godišnjih doba. Nesumnjivo, prva asocijacija na spomen njihovog imena nam je marama, a ove se sezone one nose s malim pomakom. Tanke marame su sve što želimo ovoga leta na svojoj glavi.

 

Ovo leto nosimo marame u kosi

Imati stila ne znači pratiti trendove nego biti autentičan. U kreiranju osobnog stila, svakako pažnju treba posvetiti i odabiru modnih dodataka. Modni dodaci su ti koji na kraju čine razliku, a ovaj legendarni modni dodatak odiše elegancijom i vrlo je sofisticirana zamena za gumicu.

Marame se najčešće nose preko kose i vezane ispod brade ili na stražnjem delu vrata. Međutim, ovoga leta nosimo ih na sasvim drugačiji način. Budući da kosu najčešće imamo vezanu u rep ili punđu, ovoga puta umesto gumice koristimo svilene tanke marame, a ako ste dovoljno spretni možete je uplesti i u kosu.

Malo je reći kako su marame na glavi leti odličan izbor kako za stilizovanje frizura tako i za zaštitu kose. No ne smemo zaboraviti ni na činjenicu kako ćete imati efektan ukras.  Ako vam je potreban još jedan dokaz, marame se poslednjih godina često vraćaju na modne piste. Modne kuće poput Guccija i Versacea stalno ih uvode u svoje kolekcije. Stoga su ovoga puta kreirali svilene tanke marame kako bi bile praktičnije za vezanje.

U nastavku smo izdvojili najlepše tanke marame koje možete pronaći u kolekcijama popularnih modnih kuća i high street brendova.

tanke marame
GUCCI
tanke marame
GUCCI
tanke marame
GUCCI
tanke marame
BURBERRY
tanke marame
Liu Jo
tanke marame
GUESS
tanke marame
Lauren Ralph Lauren
tanke marame
Versace
tanke marame
Versace

Foto: Instagram, GUCCI. BURBERRY, Liu Jo, GUESS, Lauren Ralph Lauren, Versace

Učitati još
Zatvori