Nike Forward: Nova održiva kolekcija sportske opreme
Nike Forward: Nova održiva kolekcija sportske opreme

Nike Forward: Nova održiva
kolekcija sportske opreme

Kada veliki proizvođači odeće i obuće najave lansiranje održive kolekcije, nismo sigurni u kojoj meri možemo da im verujemo. Priča o greenwashing-u je već dobro poznata, a mi smo počeli da preispitujemo svaki vid ekološke komunikacije gigantskih kompanija. Međutim, kako održiva moda nije potpuno održiva, a ni izvodljiva bitno je da svakom brendu damo šansu iskupljenja. Stoga, danas vam predstavljamo novu održivu kolekciju Nike Forward. 

Nova kolekcija giganta sportske opreme Nike Forward dizajnirana je sa potpuno novim, redukovanim pristupom. Naime, umesto tradicionalnog višestepenog ciklusa proizvodnje, Nike je promenio tatktiku pretvarajući vlakna u tekstil – iglom. Kao rezultat promenjenog načina proizvodnje kompanija je smanjila ugljenični otisak za 75%. Ovo je potpuno nova metoda proizvodnje za koju kažu da je inovacija uticajnog brenda sportske odeće i obuće Nike. Komadi odeće iz Nike Forward kolekcije poput sivog duksa sa kapuljačom za muškarce i žene, takođe je sastavljen od 70% recikliranog materijala.

Nike je svoje misli i delanje usmerio prema ekološkoj etici još 2008. godine. Brend je sve vazdušne đonove od tog trenutka počeo da proizvodi od 50% recikliranog proizvodnog otpada. Takođe, u protekle tri decenije Nike Grind inicijativa pretvara korišćene patike i Nike fabričke ostatke u upotrebljive materijale poput futrola za telefone i podloga za Home Depot tepihe. Brend sportske opreme trenutno sarađuje sa Wolkat centrom za reciklažu.

Nike Forward kolekcija održive sportske odeće biće dostupna od 15. septembra.

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori