Prada Group dobija novog izvršnog direktora
Prada Group dobija novog izvršnog direktora

Prada Group dobija novog
izvršnog direktora

Pre nego što nastane panike – Miuccia Prada i dalje je kreativni direktor Miu Miu i Prade, gde deli kormilo sa Raf Simonsom.

Počevši od 26. januara 2023. godine, Andrea Guerra postaće novi izvršni direktor. Dosadašnji direktori, supružnici Patrizio Bertelli i Miuccia Prada, ostaće predsedavajući u odboru kompanije.

Ovakva izmena je bila očekivana, a predstavlja jedan strateški potez u širem planu nasleđivanja.

Još prošle godine, Patrizio Bertelli je najavio da će u Pradi doći do smene generacija u narednim godinama. Drugim rečima, svi koraci koji se sada preuzimaju idu ka tome da Lorenzo Bertelli – sin Partriza i Miuccie – u budućnosti preuzme rukovodstvo. Lorenzo se kompaniji pridružio 2017. godine, od kada upravlja marketingom i digitalnim kampanjama Prada grupacije. Njegov doprinos poslovanju kompaniji vremenom je sve značajniji. S obzirom da je zadužen i za pitanja održivosti, kao i marketinške mogućnosti u okviru još uvek neistraženog metaverse-a, njegove inicijative biće krucijalne za budućnost porodičnog biznisa.

Andrea Guerra, prethodno je bio na čelu italijanskog konglomerata Luxottica – vodeće kompanije u industriji luksuznih naočara. Osim toga, upravljao je i lancem italijanskih restorana Eataly, kao i ugostitljskom branšom LMVH. Investitori će sigurno pozitivno reagovati na ovakvu promenu upravo zbog bogate radne biografije Guerre. Iako je ovo samo usputna stanica, pre nego što Lonrezo preuzme upravljačku poziciju, u ovom trenutku to ne bi naišlo na odobravajuće reakcije s obzirom na njegov manjak iskustva.

Foto: Unsplash, Profimedia

Učitati još
Zatvori