Mašnice su sve popularnije: Evo kako ih nosimo
Mašnice su sve popularnije: Evo kako ih nosimo

Mašnice su sve popularnije:
Evo kako ih nosimo

Balletcore je još uvek prisutan, a od trenutka kada je Simone Rocha nametnula bows&ribbons trend mašnice su postale neizostavan aksesoar. Prvobitna ideologija odnosila se na mašnice u kosi, te smo od velikih modela, koji su odisali francuskim nonšalantnim stilom, veoma brzo došli do tračica u kosi koje smo vezivali u mašne. Modne entuzijastkinje predočile su nam niz stilskig igrica, a ovaj trend popularizovan je i u celebrity krugovima. Prve mašnice u kosi furala je Hailey Bieber, a sad je omiljena manekenka Elsa Holsk lansirala mašnice na sam vrh najpoželjnijih lookova sezone. Analizom sadržaja u medijima i na društvenim mrežama, modni analitičari došli su do podatka da je potražnja za mašnicama porasla za čak dvadeset procenata u poslednjih mesec dana.

Mašnice & makeup

Mašnice u kosi su ultimativni trend sezone, a da li znate da su trakice zavirile i u kategoriju makeupa? Upravo ovaj trend smo detektovali na Nedelji mode u Londonu kada je niko drugi do Simone Rocha predstavila takozvani bow eyeliner look.

Sneakerheads love bows&ribbons

Dizajnerka Caterina Mongillo uveliko se našla na našem radaru, a istakla se neobičnim redizajnima popularnih modela patika. Upravo njena kreativna ideologija zasniva se na dodavanju mašnica bilo da je u vidu pertli ili pak sitnog detalja na samoj površini patika. Mašnice pretežno kombinuje sa čipkom, a njen rad prepoznali su istaknuti sneakerheadovi.

Deets

Kada smo na poslednj reviji modne kuće Maison Margiela uočili suptilne mašnice na pamučnim dokolenicama, bili smo sigurni da će se ovaj trend zadržati na modnoj sceni i naredne sezone. Tako i bi. Mašnice su postale go-to detalj modnih entuzijasta, a imali smo priliku da je vidimo u brojnim izdanjima.

Fashion’s favorite

Nastavno na diskusiju o mašnicama kao ultimativnim detaljima započinjemo razgovor o miljenici savremene modne industrije. Osim kao detalj na komadima koji su sami po sebi modni dodaci, mašnice smo pronašli i u kategoriji neizostavnog dela odevnih predmeta – od printova, pa sve do 3D detalja.

Accessorizing

Mašnica može da posluži i kao aksesoar za sebe. Tako smo recimo satenske tračice pretvorili u ogrlice, a modne entuzijastkinje na društvenim mrežama pokazale su i svoje omiljene modele minđuša u obliku mašnica.

Učitati još
Zatvori