Marija Minić: Osnivačica lokalnog brenda MM Couture nam otkriva koji je hit šešir za ovo leto
Marija Minić: Osnivačica lokalnog brenda MM Couture nam otkriva koji je hit šešir za ovo leto

Marija Minić: Osnivačica lokalnog brenda MM Couture nam otkriva koji je hit šešir za ovo leto

Kako često kažu: Šešir glavu čuva! U modnoj industriji, ova izjava se pokazala tačnom na više nivoa, što potvrđuje činjenicu da pored funkcionalne primene zaštite od sunca – letnji šešir na glavi je prvenstveno manifest ličnog stila i stava. Kada je letnji šešir u pitanju, lokalni renomirani brend MM Couture odavno se pozicinirao na tržištu kao prvo i pravo mesto kome se obraćamo.

Osnivačica brenda Marija Minić završila je osnovne akademske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ali njena sofisticirana estetika transformisla se u dva pravca. Pored činjenice da Marija reflektuje imidž ugledne beogradske dame od stila čije modne inspiracije pratimo svakodnevno na privatnom profilu @minima_corner, ona ipak ne pripada kategoriji trendi influenserke – ona je mnogo više od toga! Pravi opis je savremena stajliš preduzetnica, a lokalno tržište je obogatila sa hand made brendom šešir-a iza kog se vidi i oseća rad, inovativnost i prefinjenost. I na tome smo joj izuzetno zahvalni!

 

 

 

 

JOURNAL 01. Koji oblici šešira su aktuelni za ovu letnju sezonu i od kojih materijala?

Marija Minić: Već par sezona jako je popularan model koji je poznat kao “bucket hat”. Reny model, Lumy i Alex su naši modeli. Osim što spadaju u kategoriju kao must have modni trend, pružaju veoma dobru zaštitu licu od sunčevih zraka zbog svog oborenog oboda. Mi smo poznati da pored modernih silueta u izradi koristimo samo prirodne materijale, kao što su raffia, bao, parasisal, slama, panama.

 

JOURNAL 02. Koje nam tvoje MM Couture šešire preporučuješ za plažu, a koje za letnje dane u gradu?

Marija Minić: Mislim da se svaki šešir može nositi kako na plaži tako i u gradu. Osim, recimo modela koji imaju velike obode od na primer preko 12cm i koji su možda primereniji morskim predelima. Modeli koji imaju trakice za vezivanje ispod brade, vrlo su traženi. Ako ste na brodu ili na obali gde duva vetar mozete biti sigurni da vas šešir neće završiti u moru.

Viziri su isto veoma zgodni jer možete se opustati na ležaljci čitajuci omiljenu knjigu ili časopis, a da vam ne smeta obod šešira kada se naslonite.

JOURNAL 03. Summer tašne su novi projekat koji nam donosiš za ovu sezonu?

Marija Minić: Torbe su nešto novo što smo dodali u ponudu od ove sezone. Za sada postoje dva modela, Pocket bag & Baggy bag. Obe su rađene od rafije i kože, sa diskretnim logom brenda. Mogu se nositi po gradu, kao i na plažu. Lagane su, izdržljive i obavezan detalj ove sezone.

 

Prikazujemo vam Journal izbor MM Couture šešira za leto koje obožavamo i želimo da nam glavu čuvaju ove sezone!

Lumy hat
Distressed Panama hat
Gody Sand Hat
Shade hat navy
Shabby hat raspberry
S Girardi hat

Foto: MM Couture

Učitati još
Zatvori