Kada ljubav stvori brend / Lovers.rs
Kada ljubav stvori brend / Lovers.rs

Kada ljubav stvori brend / Lovers.rs

Da li ste nekada šetali dorćolskim ulicama, i primetili jedno veliko crveno srce preko čitavog lokala? Sigurno.

Ovo je priča o ljubavi koja podstiče na kreativnost i stvaranje umetnosti, a Marija Strajnić je naša glavna junakinja.

@lovers.rs
@lovers.rs
@lovers.rs
@lovers.rs

Lovers.rs

Priča Loversa počinje tako što se Marija zaljubila.

Ljubavna priča dogodila se davne 2011. i, po Marijinim rečima bila je kratkog daha. Njen tadašnji momak živeo je u Londonu, te je veza bila long distance obzirom na to da je ona tada živela u Srbiji. Kako nisu imali prilike da se viđaju svaki put kada bi poželeli, Mariji je trebao izduvni ventil za osećanja, i kako kaže, tada je počela da crta svoje Loverse – karikature koje nemaju pol, ime i specifičan izgled. Neki imaju dva prsta, neki manje ili više liče na čoveka. Koja je uloga tih Loversa? Kako nam je Marija otkrila Loversi su prevod njenih ličnih emocija, a te linije iscrtane repidografom imaju za cilj da grade narativ ljubavi.

U periodu od 2015-16. godine, Marija počinje da objavljuje svoje Loverse na internetu. Odlična reakcija ljudi na njen rad i neizmerna podrška koju je dobijala podstakli su je da nastavi da crta. Kao arhitekta po struci a fotograf po zanimanju, ipak je odlučila da krene za naletom koji se dešavao i dopustila je jednom brendu da se rodi, kako kaže, sam od sebe.

Prva edicija majica puštena je u prodaju 2018. godine i odmah po objavljuvanju se rasprodala. Marija je danas vlasnica shop-a u centru Beograda, koji postaje sve popularniji, a njene majice prepoznatljive i upečatljive.

@lovers.rs
@lovers.rs
@lovers.rs
@lovers.rs

PRETHODNI RADOVI = Ljubav.

Imamo još jednu interesantnu činjenicu o Mariji koja je pored crtanja, od malena zaljubljenik u fotografiju i filmove. Tako smo iz njenog filma Come Together/Susret koji je sama režirala i snimila, saznali i priču o njenoj baki koja je takođe gajila tradiciju slanja pisama svom udvaraču, kasnije prijatelju. To dopisivanje trajalo je čitav njihov život, sve do starosti.

Kako fotografija čini jedan veliki deo Marijinog stvaralaštva, ne možemo a da ne pomenemo njene albume koji govore o očinstvu, majčinstvu, prirodi i sadrže dosta portreta. Pored filma, Loversa, možete se upoznati i sa Marijinim fotografijama ovde.

Sada kada smo vam dali neke od osnovnih smernica Marijinog rada, možete samo da pretpostavite da je ona zaista osoba koja ima puno inspiracije u svom životu kada je reč o ljubavi.

Kako je i sama za sebe rekla, sva njena umetnost je zapravo inspirisana nekom ljubavnom pričom.

@marijastrajnic.com
@marijastrajnic.com
@marijastrajnic.com

SRCE

Kada uđete u Lovers.rs radnju, prvo što možete da primetite jeste to da se crvena srca i crvena boja nalaze svuda. Po tome su autentični, a ujedno i omiljeni kod svih onih koji baš vole da vole. Marija je, može se primetiti, pažljivo birala komade koji će imati uvezeno ili oslikano srce te Lovers.rs, ima u ponudi majice, dukseve, kape i kačkete, čarape, tanjire, čestitke i još mnogo drugih stvari koje možete da pogledate.

Za nas konkretno, njen vid estetike je najviši nivo minimalizma koji možete da pronađete, od njenog dizajna zaista ne može jednostavnije. Takođe, deluje kao da smo tek nakon upoznavanja sa Lovers.rs brendom uvideli moć koju ima jedno malo crveno srce na beloj pozadini.

Lovers.rs je brend koji priča priču o ljubavi na jedan potpuno minimalistic način.

@lovers.rs
@lovers.rs
@lovers.rs
@lovers.rs

Ko su LOVERSI?

Kako smo prethodno napomenuli, njeni Loversi nemaju pol, godine, zanimanje, oni predstavljaju bića. 

Imaju po dva prsta na rukama i na nogama, različite interesantne frizure, bez mimike na licu. Međutim, Loversi predstavljaju najintimnije i univerzalne emocije. Nama su omiljene ilustracije u kojima se Loversi nalaze u najzanimljivim intimnim pozama koje su nam svima poznate iz ličnog, doživljenog iskustva koje pruža najrazličitija ljubav.

@lovers.rs

POKLONI NEKOME (svoju) LJUBAV

Teško se danas odlučujemo da poklonimo nekom svoje srce i otvorimo se za nova ikustva. Marijinu otovrenost prema ljubavi možete videti ne samo na ilustracijama nego i u njenom odnosu prema radu, drugim ljudima i porodici. To je pretpostavljamo razlog zbog kojeg se mnogi od nas dive njenoj sveukupnoj umetnosti.

Zato, sledeći put kada osobi koju volite budete želeli da poklonite nešto što će pokazati deo onoga što osećate, prođite kroz Marijine crteže i pronađite onaj koji najbolje oslikava vaše omiljene poze sa tom osobom. Jer, Marija zaista zna da je oseti i dočara.

Same crteže i celokupnu ponudu Marijinog brenda Lovers.rs možete pronaći na njihovom sajtu i instagram profilu.

 

@lovers.rs

LOVE to: MARIJA

Marija je devojka koju je ljubav nadahnula da stvara, njene ilustracije različitih vrsta ljubavi su probudile dodatne emocije u nama. Zbog toga smo odlučili da izdvojimo Lovers.rs koji nas asocira na jedno od najlepših osećanja na svetu.

Journal se definitvino zaljubio u Marijin rad, a ako do sada niste čuli za Lovers.rs predlažemo vam, od srca, da ih posetite.

 

@lovers.rs
Učitati još
Zatvori