Journal intervju: Poznata regionalna fotografkinja Senja Vild otkriva kako je biti model na jedan dan
Journal intervju: Poznata regionalna fotografkinja Senja Vild otkriva kako je biti model na jedan dan

Journal intervju: Poznata regionalna fotografkinja Senja Vild otkriva kako je biti model na jedan dan

Kada smo uočili najnoviju kampanju Cloud & Co, regionalno pozicioniran brend nakita, odmah smo uočili da ovaj apstraktni dizajn minđuša nosi poznata fotografkinja Senja Vild. Ova divna bruneta odavno pleni prirodnom lepotom i autentičnim fashion stilom koji se izdvaja na svakom bitnijem modnom event-u u regionu. Prvi utisak slika je da Senja ima novi haircut – kratko ošišanu sexy kosu, a onda nam se upalila lampica – pa ona nije manekenka, već “čovek iza objektiva” koji stvara pravu fashion magiju. Da li ovaj manifest brenda Cloud&Co opet dokazuje da su real devojke uvek savršen izbor za modne kampanje? Ističemo – obožavamo ovakav stav da se na  kampanjama lokalnih brendova pojave realne, ostvarene žene koje pored unikatnog izgleda krasi i takva ličnost.

Sa fotografkinjom Senjom Vild popričali smo o njenom prvom iskustvu ispred kamera koji je slikao njen profesionalni partner Franjo. Evo šta nam je otkrila…

JOURNAL.01: Franjo i ti ste poznati kao fotografski duo, a ti si se u ulozi modela pronašla ispred objektiva svog poslovnog partnera. Kako ste došli na ovu interesantnu ideju?

Već nekoliko godina snimamo za Cloud & Co Katarine Zmazek, koja za svoje kampanje ne uzima modele iz agencije već se odlučuje za njoj zanimljiva lica. Na jednom od snimanja Keti je predložila da budem model u kampanji. Kako sam nosila sav njen nakit i pre nego nam je postala klijent, a i nije mi neobično da budem ispred objektiva, ideja nam se svima svidela. Uz pomoć genijalnog Mije Majhena, inače virtuoza, kada je u pitanju kosa i šminkerke Sonje Kvesić snimili smo letnju Luna kolekciju.

JOURNAL.02: Koliko vam je vremena trebalo da snimite celu kampanju?

Navikli smo da nam snimanja budu duga, jer sve radimo jako detaljno. Na snimanju se igramo svetlom i kompozicijama. Ovog puta snimanje je trajalo kraće nego inače s obzirom da smo uigrani i znamo na šta treba obraćati pažnju. Nije bilo pritiska, imali smo svu slobodu uz ljude koji su nam dugogodišnji saradnici i prijatelji.

JOURNAL.03: Da li ti je ovo prvi put da si u ulozi zaštitnog lica jednog fashion brenda?

Apsolutno. Fotografisala sam se za brendove sa kojima dugo sarađujem, no samo u okvirima društvenih mreža. Međutim, da imam ulogu modela u kampanji fashion brenda mi je nova i nepoznata situacija, a ima ponosa i uzbuđenja. Ne znam još koliki će biti uticaj i važnost svega ovoga.

JOURNAL.04: Znamo da si modni fotograf sa autentičnom perspektivom, ali ispred čijeg još objektiva sebe možeš da vidiš u budućnosti osim ove divne vizure iza unutrašnjeg objektiva genijalnog gospodina Franja Matkovića?

Kada sam došla u Zagreb, jedan od uzora mi je bio Franjo, sa kojim danas radim kao duo, tako da ispred njegovog sigurno. Maminog takođe, koja radi sa mnom foto projekat još od mog rođenja, a kad su drugi fotografi u pitanju, morala bih da budem zaintrigirana projektom. Nije lako biti model, a još manje opustiti se pred kamerom iza koje si navikao da budeš.

Fotografija: Matković & Vild

Stajling: Barbara Repe

Kosa: Mijo Majhen

Šminka: Sonja Kvesić

Učitati još
Zatvori