Journal finds: Torbice oko pojasa domaćih brendova
Journal finds: Torbice oko pojasa domaćih brendova

Journal finds: Torbice oko pojasa
domaćih brendova

Kada govorimo o praktičnosti, retko koja torba nadmašuje tzv. fanny pack, ilivam torbu oko pojasa – narodski rečeno, pederušu. I dok može delovati da ne postoji previše varijacija na temu ovog aksesoara, ispostavlja se da domaćim brendovima ne manjka kreativnosti čak ni kada je u pitanju ovaj komad. Mada traži svoj prepoznatljiv oblik, ipak dozvoljava da se njime manevriše tako da ova torbica tako postane statement piece, a da pritom ne gubi na svojoj funkcionalnosti. Krenuli smo u potragu za upravo takvim torbicama, koje će pre svega upotpuniti naše autfite, a da pritom pružaju sva zadovoljstva koja nalazimo kod jedne uobičajne torbice oko pojasa. Može delovati kao da sada preterujemo. Međutim, kada sa cegera koji stalno pada sa ramena – posebno u zimskim danima – pređete na fanny pack, povratka nema. Pritom, u pederušu možete spakovati taj ceger, za slučaj da zatreba.

via @fellaby
Ralph Lauren, kolekcija za proleće/leto 2023.

Ira bags

Kod brenda Ira bags našli smo standardni fanny pack, u nešto izmenjenom odelu. U ponudi su plišane torbice, minimalističkog dizajna, ali opet upečatljive. Mada standardnog oblika, zbog svog specifičnog materijala ova je pederuša čak elegantna, a uklopiće se u gotovo svaku odevnu kombinaciju.

LiMenka

Ako govorimo o statement pederušama, onda možemo da se uputimo samo na jednu adresu – brenda LiMenka. U doba kada je održivost sve veći prioritet, ne postoji bolji način da iskažete svoju pažnju prema očuvanju prirode od nošenja torbice sačinjene od aluminijumskih otvarača sa limenki. Iako zvuči kao da se šalimo, svesrdno podržavamo ovakve inicijative, a složićete se da čak i u striktno modnom kontekstu, ovakva torbica predstavlja unikatan komad.

Handsome bags

Handsome bags nudi fanny packs koje odudaraju od onog klasičnog, uobičajenog oblika, no ipak čuvaju esenciju svake praktične torbe ovog tipa. Svedenog dizajna i pravouganog oblika, sa minimalnim detaljima, ove torbice još jedan su komad koji ćete svakodnevno nositi. Nenametljive, a ipak upečatljive, suptilno će upotpuniti vaš autfit.

Učitati još
Zatvori