Jackie 1961: Čuvena torba zvezda je nove Gucci kampanje
Jackie 1961: Čuvena torba zvezda je nove Gucci kampanje

Jackie 1961: Čuvena torba zvezda
je nove Gucci kampanje

Hermès ima Kelly i (Jane) Birkin. Dior ima Lady D(ior).

Gucci ima Jackie 1961.

Ljubav na prvi zamah ruke

Prvo su je zvali Fifties Constance. A onda je, kako to obično biva, došla u ruke čiji se svaki zamah prati i zahvaljujući kojem jedan komad može dobiti novi život. Tako se desilo i sa ovom tzv. hobo torbom, koju je sudbina nanela, ni manje ni više, no u ruke Jackie Kennedy. Čim su to videli, Gučijevi su pohitali da prekrste ovaj model u ime tadašnje prve žene Amerike. Tako se desila Jackie, prezimena 1961 – po godini u kojoj se rodila.

Jackie i sva njena izdanja

Kako su se smenjivali kreativni direktori italijanske modne kuće, tako je i Jackie navlačila novu kožu. Tom Ford 1999. vratio je na pistu, što je ponovo uradila Frida Giannini dest godina kasnije. Novi dizajnerski kormilari unosili su joj novi život svojim vizijama – kod Toma je prvi put bila cvetna, a onda i psihodelična, jednom od teksasa, ali i od bambusa, a Frida ju je uvećala i omekšala. Kod Alessandra Michelea je 2020. postala pastelna, osvežena i podmlađena. Jackie je, ipak, stalično zadržavala svoj prepoznatljiv oblik, i upravo se njime izborila za bezvremenu slavu.

Šta čeka Jackie sada?

I da, možda se isprva čini da je bilo ispravnije nasloviti ovaj tekst: Dakota Johnson je zvezda nove Gucci kampanje. Međutim, to ne bi bilo u potpunosti istinito, zar ne? Voljena nam američka glumica ponosno nosi svoju Jackie u punom kadru, pa opet prvo nam oko pobegne ka torbi pa tek onda ka nasmejanoj Dakoti. A sada kada je Alessandrov brod otplovio iz Gucci luke, pitamo se – kakva sudbina čeka Jackie? Ko će je i kojim bojama sada prekrojiti?

Fotografije: gucci.com

Učitati još
Zatvori