It bag of the season: Balenciaga Le Cagole
It bag of the season: Balenciaga Le Cagole

It bag of the season: Balenciaga Le Cagole

Francuski izraz “Le Cagole” u bukvalnom prevodu znaci ‘Over the top attitude” a upravo tako je izgledala serija Balenciaga mini pop up store-ova presvučena u pink veštačko krzno – OVER THE TOP. Ova vrsta prezentacije radjena je da bi se promovisao baš Le Cagole model torbi tako da je marketinški tim sve nade položio u prodaju ovog proizvoda. Ovakve mini radnje ograničenog trajanja pravljene su radi stvaranja organskog hype-a koji ovu torbu prati od kad je doživela svoj launch. Ovaj aksesoar sastavni je deo autfita svetski poznatih glumica, modela i manekenki i postao je predmet žudnje svake devojke na svetu.

Savršen marketinški placement Le Cagole modela kroz kampanje i streetstyle

Činjenica da je kreativni tim Balenciage rešio da Le Cagole bude most desired torba sezone bilo je jasno od samog starta. U svojim prestižnim kampanjama za koje su angažovali Kim Kardashian i Bellu Hadid ova torba doživela je svoj savršeni product placement. Kasnije je ona (namerno ili planski) postala sastavni deo svake streetstyle kombinacije devojaka koje diktiraju trendove na globalnom nivou.  Glumica i Balenciaga brend ambasador Alexa Demie, Kendall Jenner kao Julia Fox su medju prvima „šetale“ ovaj model ulicama svetskih metropola.

Instagram opsesija

Nakon što su IT devojke prošetale ovu torbu, na red su došle svetske influenserke koje su jedva čekale da ovaj item uvrste u svoj svakodnevni autfit. Bez obzira koju estetiku su propagirale na svojim mrežama, svaka je ovu punk rock torbu kombinovala na sebi svojstven način. Iskreno, ne pamtimo kada su socijalne mreže bile preplavljene jednim modelom torbe kao što je slučaj sa Le Cagole. Iz priloženog možemo samo da zaključimo da su promoteri odradili i više nego odličan posao i da je ova torba doživela uspeh i popularnost koju Balenciaga dugi niz godina nije mogla da povrati, a po čemu je ranijih godina bila dosta poznata, a to su IT torbe koje svi žele da imaju.

Kratak put do posedovanja Le Cagole modela

S obzirom na to da su ove torbe najpoželjnije u XS i MINI varijantama, samim tim koštaju manje nego većina Balenciaga asortimana. Mogu se naći na raznim sajtovima poput Farfecth-a, Matchesfashion-a i My Theresa. Postoji veliki broj varijacija na boju i sam materijal a na vama je da birate da li će detalji biti u zlatnoj ili srebrnoj varijanti. Ako ste u potrazi za idealnom torbom koja može da radi crossover iz dnevne u večernju varijantu, Le Cagole model čeka na vas.

photo: Profimedia ; instagram ; Farfetch.com ; Mytheresa.com ; Matchesfashion.com

Učitati još
Zatvori