IKEA Biljke: napravi svoju opuštajuću oazu
IKEA Biljke: napravi svoju opuštajuću oazu

IKEA Biljke: napravi svoju
opuštajuću oazu

Naš dom je naša oaza mira, a kako bi ta oaza odisala uvek pozitivnom energijom potrebno je da unesemo što više zelene. Zelena je boja koja vraća pozitivnost, podstiče rad ćelija mozga i opušta – a šta poseduje više zelene boje od biljaka? Odmah prelazimo na stvar, donosimo kreativna rešenja za vaš dom koji će da odiše pomalo divljim vajbom i stvori od vaše sobe ili doma pravu oazu mira.

– Viseće biljke –

Viseće biljke su veoma popularne kako na društvenim mrežama tako i u mnogim ozbiljnijim magazinima za uređenje doma. Ako želite da napravite malu mini džunglu u vašem omiljenom kutku kuće, IKEA ima par odličnih i pristupačnih rešenja. Evo šta smo mi uspeli da pronađemo na njihovom sajtu.

Ovakav vid dekoracije, može se uklopiti u bilo kom delu vašeg doma. Bilo da je reč o kupatilu, terasi pa čak i spavaćoj sobi, načini za eksperimentisanje su mnogobrojni. A ono što je sigurno, efekat je neverovatan kao i osećaj koji dobijamo kada naš dom obogatimo visećim biljkama.

– Drvenaste biljke –

Kako bi uređenje doma biljkama bilo što efektnije savetujemo vam kupovinu bar jedne veće biljke koja će uneti potpuno novu dimenziju u vaš dom. Drvenaste biljke su pravo rešenje, efektne su, odmah daju to osveženje domu kom svi priželjkujemo a ujedno odaju utisak stabilnosti i jačine u domu. Za nas je uvek najbolje prirodno rešenje jer se ovaj tip biljaka lako održava a prirodne biljke imaju mnogo više benefita.

Ako baš imate želju da u vašem domu imate pravi mali zeleni kutak sa dosta različitih biljaka, drvenaste biljke će pomoći dosta u tome da sve deluje dosta zelenije i raskošnije. IKEA na jednom mestu ima odličan zbor.

– Mini biljke –

Apsolutno obožavamo ovaj momenat. Više malih biljaka na jednom mestu poput radnog stola, kupatila, komode… Toliko je različitih simpatičnih mesta u kojima možete da nađete mesto za ove malene interesantne biljke. Pored svega što smo do sada nabrojali one se najlakše kombinuju i možete ih staviti apsolutno bilo gde a naš savet je da ih ima što više. One će ujedno pomoći da dekorišete i najdosadnije delove doma i učinite ih simpatičnim i ljupkim.

Mini biljke su takođe preporuka za one koji žive u malom stanu ili kući jer ne zauzimaju dosta prostora a opet oplemenjuju svaki kutak bez obzira na svoju veličinu. Ono što je takođe bitno je da ovaj tip biljaka ne zahteva preteranu negu a pored toga itekako zna da se raširi i procveta. IKEA zaista nudi neograničen za ovakav vid estetskog rešenja.

– Biljke u vazi –

Sada kada smo došli do kraja našeg spiska ostaje nam još samo da napunimo svoje vaze. Cveće je naravno uvek No. 1 opcija ali još jedan trend koji tako volimo je običan list u vazi. Za sve one koji vole minimalistic način uređenja doma, ovo će biti sledeća omiljena stvar na vašem pisaćem stolu. IKEA u ponudi ima najviše veštačkog cveća na ovu temu, koje ćemo vam i prikazati ali nam se dopada i momenat u kom samo odlomite list i ukrasite svoju vazu.

Ovaj trend nam se tako dopada. A kada je reč o tome kako bi se ovakav vid estetike uklopio u vaš dom, ne brinite, verujemo da ovako minimalnu dekoraciju može baš svaki kutak da iznese. Pogledajte kako to može da izgleda.

Više tekstova o uređenju doma uz pomoć biljaka pogledajte ovde.

Foto: IKEA.Rs

Učitati još
Zatvori