„I DO“ by Dragana Ognjenović: Bridal Preparations capsule kolekcija
„I DO“ by Dragana Ognjenović: Bridal Preparations capsule kolekcija

„I DO“ by Dragana Ognjenović:
Bridal Preparations capsule kolekcija

Nakon premijerno prikazane kolekcije Dragane Ognjenović “I DO”, u maju mesecu 2022. godine, modna kuća D.O. ovog februara predstavlja „I DO Bridal preparations capsule collection” kojom zaokružuje i upotpunjuje svečanu modnu temu venčanja za sezonu proleće/leto 2023.

Bridal spirit, zapravo, počinje mnogo pre samog dana venčanja. Možda pidžamom koju ćete obući veče pre velikog događaja, kimonom koji ćete ogrnuti tog velikog dana dok pijete jutarnju kafu iz ručno rađene porcelanske šoljice. Možda počinje i kada skliznete u mekane, svilene satenske papuče iz kojih ćete lako isprobavati odabrane cipele za veliki dan.

Tog dana, pre nego što odenete venčanicu, poželećete nešto svečano a istovremeno udobno i elegantno – nešto što će vam pružiti prekopotreban komfor.

„I DO“ Bridal Preparations

Iz baby doll pidžame, spavaćice i finog kimona, lako ćete ukliznuti u svileni kobinezon ili satenski kaftan koji ćete jednostavno prevući preko tek uvijene kose i ponekog viklera koji čuva baš taj važan uvijeni pramen. Veče pre možda poželite da oko vrata stavite tanani pozlaćeni lančić sa diskretnim priveskom, u kombinaciji sa decentnim lančić-minđušama.

Dok isprobavate nakit, minđuše, narukvice i ogrlice u spektru sedefnog sjaja, od nežno roze do beličastih nepravilnih, prirodnih, kultivisanih bisera, ili pravilnih staklenih bisernih perli, prijaće blaga i sveža mirisna sveća u ekstravagantno dizajniranom apartmanu sa prostranim mermernim kupatilom hotela Square Nine. Prostor čiji će vam enterijer, besprekorna usluga i udobnost pružiti potrebnu izolovanost u ovim posebnim trenucima.

Šta sve čini „Veliki dan“

„Veliki dan” nisu samo trenuci nakon odevanja venčanice, već čitav niz događaja i priprema koje im prethode i slede. Ovo je prava prilika da se radovanje lepom i rafiniranom započne, ali i produži nakon velikog događaja. Neka odluke koje se tiču samog dogadjaja budu deo uspomena kojih ćete se rado sećati i zabeležiti ponekom crno-belom fotografijom, odloženom u dragoceni album posvećen ovom posebnom danu.

Pored venčanica, linija Dragana Ognjenović „I DO” sadrži sve potrebne detalje (kao i „BIG DAY support set”), nudeći ih sve na jednom mestu. Time se zvanično staje na kraj iscrpljujućim shopping pohodima i trošenju vremena za taj poseban dan, ali i za dane koji dolaze pre i posle.

Više o samoj „I DO“ liniji

Kolekcija je izrađena od viskoze i svile, u finim tkanjima satena i krepa. Paleta se kreće u rasponu prirodnih nijansi beličastih i beige tonova, u kojoj se prepoznaju pasteli svetlog peska, belih oblutaka i mekih oblaka, tonovi unutrašnjosti morske školjke, sedefa i bisera.

Deo linije „I DO Bridal preparations“ dizajnirana je za osobe koje žele pre svega prefinjene, udobne komade kao i kvalitet koji ne trpi kompromis.

Kolekcija je upotpunjena i tašnicama od fine kože. Pojednostavljena i oslobođena suvišnih detalja, forma linije „I DO” postignuta je preciznim konstrukcijskim intervencijama i minimumom detalja, kako bi gracilna ženska silueta bila apostrofirana.

„Svaka venčanica je u duhu sublimiranog minimalizma, u savršenom balansu između savremenog i svevremenog“.

Modeli iz „I DO Bridal Preparations” kolekcije mogu se nositi i na medenom mesecu, ili na nekom posebnom putovanju, a detalji kao što su nakit, sveće i porcelan mogu upotpuniti ambijent koji će prve zajednicke sate, učiniti romantičnim i posebnim.

Art Direction & Design: Dragana Ognjenović

Photo: Monika Pavlović za modnu kuću DRAGANA OGNJENOVIĆ

Models: Maja Medenica, Sofia Zarić

Make Up: Maja Medenica, Sofia Zarić

Hair: Cut

Mesto snimanja: Square Nine hotel, Beograd

Učitati još
Zatvori