GYM STYLE: Brendovi koji diktiraju modu na yoga math-u
GYM STYLE: Brendovi koji diktiraju modu na yoga math-u

GYM STYLE: Brendovi koji diktiraju
modu na yoga math-u

Zaboravite stare trenerke kada krenete na vežbanje – teretane i pilates centri postali su mini – modne piste a brendovi se utrkuju ko će i kako pružiti potrošačima najbolji komad u kojem će se osećati prijatno, izgledati moderno a u kojem koža može da diše pomoću raznih inovacija u proizvodnji i samim materijalima. Ranije se znalo da se odeća za trening kupuje isključivo u radnjama sportske opreme ali pošto je ona nekad preskupa high street brendovi su se dosetili da nam omoguće dobar dizajn i kvalitet svojim fitnes kolekcijama.

ALO Yoga od opreme za trening pravi mainstream

Brend koji je globalno doveo odeću za vežbanje u ponovni primetime jeste Alo Yoga koji je uložio milione dolara u digitalni marketing uspevši da angažuje čak i Kendall Jenner kao svog ambasadora što je danas skoro neizvodljivo. Nakon toga su influenserke širom sveta počele naprasno da vežbaju i slikaju se u Alo Yoga kompletima, a oni su od svog brenda napravili pravu malu fitness imperiju.

Budući da je odeća za vežbanje u vodećim sportskim radnjama postala preskupa, otvorio se prostor na tržištu za dosta povoljniju ali ne manje kvalitetnu opciju. U našem regionu kvalitetnu ponudu i dobar dizajn imaju Oysho Sport, H&M activewear kao i C&A. U Oysho radnjama možete naći fenomenalne čarape za pilates, laserski sečene biciklističke i topove, kao i prostirke za vežbanje. Skandinavski brend H&M je dosta iznenadio kvalitetom sportske opreme dok se dizajn i sam fit ne razlikuju od svetski priznatih sportskih brendova. Odnedavno C&A, pored ponude za hiking, ima i fitness sekciju u svojim radnjama.

I dalje aktuelne sportsko-dizajnerske kolaboracije

Pored standardnih sportskih kolekcija, uvek će biti zanimljivi oni komadi koji su deo kolaboracija sa svetskim dizajnerima. Ona koja najduže opstaje zasigurno je Stella McCartney x Adidas, a ništa manje popularna saradnja je delo art direkcije neponovljive Beyonce: Adidas x Ivy Park. Nike se doskoro držao svojih standardnih running modela, a ovog meseca predstavljena je fenomenalna saradnja Jacquemus x Nike koja se ne bazira toliko na sportskoj odeći, ali u njihovim patikama, na primer, možete u teretanu!

Dior visoka moda i teretana?

Vrhunac ovog trenda bio je kada je Dior ove godine, pred svoju haute couture reviju u Parizu, već poznate ambasadorke brenda pozvao na vežbanje na njihovim Dior x Technogym limited edition spravama. Pored sprava i aksesoara za trening, ovu kolaboraciju prati i odeća za fitness sa već poznatim Christian Dior logotipom. Nemačka blogerka Caro Daur, koja je inače veliki fan fitnessa i treninga, motivisala je ostale koleginice koje su u slabijoj formi da imaju s njom jedan „blaži“ trening pred reviju.

Na kraju dana ponuda dobrih komada za vežbanje je ogromna, a na vama je da se odlučite za brend koji se najviše uklapa u vašu estetiku, izaberete matching yoga math, bočicu za vodu ili pilates loptu i krenete u zdraviji život potpuno opremljeni i stilizovani!

photo: profimedia, aloyoga.com , oysho.com , H&M.com.  farfetch.com , ivy park.com

Učitati još
Zatvori