Fé Jewelry: Nakit za snažne i autentične žene
Fé Jewelry: Nakit za snažne i autentične žene

Fé Jewelry: Nakit za snažne i
autentične žene

je portugalska reč za veruFé Jewelry je zlatara koja veruje u život, u ljubav, u lepotu, u klasiku i jedinstvenost. Njihov nakit upravo je otelotvorenje te vere, i pokušaj da se ona predstavi kroz jedinstven dizajn.

Fé Jewelry
Fé Jewelry

Svaki komad nakita koji izađe iz njihove juvelirnica načinjen je s ljubavlju i toplinom. U njega je utkan duh tradicionalnosti i verovanje da serijski i mašinski proizvodi nikada neće moći da zamene jedinstvenost ručnog rada. Zato su svakom delu koje nastaje u njihovoj radionici izuzetno posvećeni, ulivajući u njega obilje kreativnosti, ali i zdravu dozu perfekcionizma. Za Fé Jewelry je važno da se u njihovom nakitu oseti vedrina i uživanje sa kojom nastaje svaki komad.

Ipak, iz Fé Jewelry veruju da njihov nakit zasija u svom punom sjaju tek kada se nađe na ženama koje su snažne i nežne, autentične. Baš zato, kreirali su Fé priče – priče o ženama koje ostavljaju traga, čiji rad pomaže i služi drugima. One su nastale u želji da se čuju raznolike perspektive, unikatni glasovi koji su oličenje žene. Baš zato se određena pitanja ponavljaju, kako bi se time ukazalo na različitost odgovora, a koji su svi podjednako važni.

Tijana Vidojević, osnivačica Jewelry, za Journal je govorila o inspiraciji koja stoji iza njenih kreacija.

Tamara Dragičević za Fé
Tamara Dragičević za Fé

Journal: Kako ste došli na ideju da započnete Fé Jewelry?

Tijana: Kako u sopstvenoj kući imam zlatne ruke svog supruga koji je vrhunski juvelir, uz ljubav prema njemu koja traje gotovo dvadeset godina, rodila se i moja ljubav prema dizajnu nakita. Naša želja je da jednog dana, koji će prevazići i nas same, vaša deca svojoj deci poklanjaju kao smisao, kao poruku i kao simbol jednog vremena, vrednosti i lepote duha.

J: Kako izgleda Vaš pristup dizajniranju, odnosno koja je filozofija kojom se vodite prilikom kreiranja nakita?

Kada kreiram nakit, ideja mi je da to budu komadi koji ne prate trendove već u sebi imaju crtu neprolaznosti i svakako autentičnosti jer je svaki komad ručno izrađen. Svaka žena tako nosi nešto posebno i drugačije.

Ana Đurić Konstrakta za Fé
Ana Đurić Konstrakta za Fé

J: Videli smo i da su Vaš nakit ponele, između ostalih, Konstrakta i Tamara Dragičević. Kako biste Vi definisali ženu?

Nama su inspiracija žene koje su snažne i nežne, autentične, žene čija dela ostavljaju trag. Moja lična inspiracija je bila moja baka Vera. Ona je bila simbol snage, stila i otmenosti, i tako ja danas zamišljam ženu. Tome učim i svoju ćerku koja je dobila ime po mojoj baki, jer u svom prevodu znači vera.

J: Kako biste opisali Fé Jewelry u tri reči?

Klasika. Prestiž. Neprolaznost.

Milica Vučković za Fé
Milica Vučković za Fé
Učitati još
Zatvori