Domaći brend Alle’Marie od ove godine može da se pohvali i svojom prvom kolekcijom kupaćih kostima
Domaći brend Alle’Marie od ove godine može da se pohvali i svojom prvom kolekcijom kupaćih kostima

Domaći brend Alle’Marie od ove godine može da se pohvali i svojom prvom kolekcijom kupaćih kostima

Sestre Pešić, Aleksandra i Marija, godinama unazad naporno rade na širenju svog modnog brenda Alle’Marie. Njihovo delanje u svetu mode ne završava se nakon sašivenog odevnog komada i objavljenih fotografija najnovije kampanje. Način poslovanja ovih mladih devojaka usmeren je na održivost, a promoacija brenda na osnaživanje žena i ohrabrivanje da budu jedinstvene i svoje. Bez kompromisa. Specijalno za Journal, Aleksandra i Marija govore nešto više o Alle’Marie brendu.

JOURNAL 01. Kako i sa kojim ciljem nastaje Alle’Marie brend?

Aleksandra: ALLE’MARIE je brend koji smo osnovale sestra Marija i ja. Najpre smo počele sa blogom i tada su nastale prve fotografije. Svoje prve modele odeće izbacile smo tek nešto kasnije. Ne želimo da zvuči otrcano, ali kreativnost je prisutna od malena. Na nju je najviše uticala mama Darija, sa kojom smo šile inovativne komade, kako za nas tako i za naše lutke. Srećne smo što smo uspele da različite sfere kojima se bavimo i koje nas pokreću, spojimo u jedno.

 

Marija: Cilj nam je da žene koje nose našu odeću odišu samopouzdanjem, a da se u isto vreme osećaju komforno. Bitno nam je da uživaju u našim komadima i iznova ih nose! Odeću koju moja sestra Aleksandra i ja stvaramo, je ujedno ona koju same svakodnevno nosimo. Takođe, težimo da odabir materijala i tkanina od kojih nastaju krajnji proizvodi, budu zaista visokog kvaliteta. Da budu dugotrajni i u što većoj meri prirodni. Zahvaljujući našim dragim ženama, koje svakom kupovinom iz godine u godinu podržavaju naš rad, mi rastemo zajedno i inspirišu nas da budemo još bolje.

JOURNAL 02. Kako ste podelile uloge kada je dizajniranje u pitanju?

Aleksandra: Obe se, pored dizajniranja, bavimo i fotografijom kao i digitalnim formama. Na taj način dopunjujemo jedna drugu u svim segmentima života. Kada je sam dizajn u pitanju, obe smo uključene u proces. Zajedničkim idejama i različitim senzibilitetom uvek dolazimo do finalnog dizajna. Podjednako učestvujemo u svim etapama stvaranja, od početnih ideja do krajnjeg proizvoda. Različite stvari nas inspirišu, ali najbolje ideje dolaze kada nam se mišljenja sudare. Jedna drugoj smo, u stvari, najveća inspiracija.

JOURNAL 03. Koje sve komade možemo da pronađemo kod vas?

Marija: Naši prepoznatljivi komadi koji se izdvajaju od samog početka jesu košulje u različitim krojevima. Od košulja na preklop, preko onih sa presvučenim dugmićima celom dužinom kopčanja, do košulja sa dugačkim manžetnama. Takođe, kaftani i ogrtači koji su nosivi u svim prilikama. Kupaći kostimi, cegeri i naravno gumice za kosu. Moram da naglasim da gumice za kosu pravimo od ostataka tkanine i time pored lepog i korisnog aksesoara, nemamo otpad kojim bi se u drugom slučaju zagađivala životna sredina.

JOURNAL 04. Kupaći kostimi su najnoviji Alle’Marie proizvod. Recite nam nešto više o priči koja stoji iza dizajniranja omiljenog letnjeg komada.

Ideja o kupaćim kostima je godinama bila tema. Našom prvom serijom želele smo da naglasimo da je moguće u jednom proizvodu dobiti model u kojem ćemo se osećati prijatno, komforno i lepo. Bretele i tračice su tanke i podesive prema obliku tela, te se tako mogu izbeći pune bele linije nakon sunčanja, kako na gornjem tako i na donjem delu. Kolekcija kupaćih kostima Aria zapravo sadrži jedan model koji se može pronaći u tri različite boje – nude, green i space blue. Aria model možemo vezivati na nekoliko načina. Minimalističnog dizajna, ali u isto vreme i vanvremeski model, koji se pored dnevnih varijanti – plaže, bazena i sunčanja, uvek može da se kombinuje uz ostale komade odeće kao topić, s obzirom na svoj izgled.

Učitati još
Zatvori