Cop or Drop: Nove verzije Air Force 1 modela
Cop or Drop: Nove verzije Air Force 1 modela

Cop or Drop: Nove verzije Air
Force 1 modela

U znaku skoro pola veka od nastanka ultimativnog modela patika koji su aminovali kako samoproklamovani sneakerhead predvodnici, tako i dad next door modna zajednica koja beskompromisno teži ka jednostavnom izgledu i udobnom osećaju na nogama, donosimo kratak osvrt na put utemeljenja uticaja koji Air Force 1 model danas uživa, kao i tri nove verzije koje iščekuju vašu Cop or Drop presudu.

Nike Air Force 1 debatovale su 1982. godine, a njihov naziv pronalazi referencu u Air Force One avionu predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Dizajnirao ih je Bruce Kilgore koji je bio inspirisan ni manje ni više nego čizmama za planinarenje. Proizvodnja je prekinuta već 1984. godine, da bi ponovo bila uspostavljena 1986. kada dolazi sa nešto modernijim Nike Swoosh motivom. Upravo ovaj model uveo je i Tinkera Hatfielda u svet dizajna patika, nakon što mu je Kilgore pokazao rani Air Force 1 prototip prve košarkaške patike koja koristi Nike Air tehnologiju.

Najveći uticaj unutar sneaker kulture uspostavile su bele Nike Air Force 1 Low patike čiji tačan datum puštanja u prodaju i dan-danas ostaje enigma, te pojedini fanatici tvrde da su lansirane 1997. godine.

Cop or Drop

Nike Air Force 1 Low „Valentine’s Day“

Air Force 1 x AMBUSH®

Nike Air Force 1 Low Leap High Year Of The Rabbit

Photo credit. Nike

Učitati još
Zatvori