CHARM&S je novi hrvatski brend haljina koji želimo imati u svom ormaru

CHARM&S je novi hrvatski brend haljina
koji želimo imati u svom ormaru


Iz grada sa najljepšim zalaskom sunca dolazi nam novi hrvatski modni brand – CHARM&S. Taman u vreme kada su pred nama letnja svečana događanja na kojima želimo da zablistamo u modelima koji se izdvajaju iz mase. Ako se osećate poput nas i hteli biste da obučete modnu kombinaciju koja iza sebe ima priču, održivi pristup modi, ali i laska vašem telu, upoznajte novo modno ime iza kojeg stoje Maja Živković i Sandi Babić.


“Od kada smo bile devojčice maštamo o ovom poslu i nakon nekoliko godina modne uspavanosti odlučile smo da krenemo i rekle ‘sad ili nikad’.“, istakla je Sandi, financijska direktorka kompanije. ‘’Iza svih nas je nekoliko zaista napornih godina i verujemo da je upravo sad odlično vreme za pravo modno osveženje.’’ dodaje Maja, marketing menadžerka brenda. “Od starta smo znale da želimo da radimo modu za sve žene, bez obzira na godine i građu. Želele smo da se naši kupci u haljinama osećaju kao u drugoj koži, za šta su nam pri stvaranju kolekcije bili presudni materijali koji dišu i miluju i najosetljiviju kožu na najvećim letnjim temperaturama.“

Inspiraciju za prvu kolekciju pronašle su u večnom letu, ostajanju na dalmatinskom suncu, šetnjama uz plažu i vrućim letnjim zabavama. Prolećni deo kolekcije mami prijatnim i laganim viskozama u nežnoj puder roze boji i trendi boji mente te večnim modelima malih crnih haljina u žakardu tigrastog printa, dok letnji deo kolekcije osvaja tigrastim printovima, raskošnim kaftanima, pamucima i svilama za najuzbudljivije dnevne stylinge.

Jedna od zanimljivosti ove modne priče su i nazivi haljina kojima su dizajnerke odale hommage ženama u svom životu i okolini koje su ih inspirirale prilikom dizajniranja kolekcije. Tako će od ove godine, između ostalog, mnoge stylish ormare krasiti modeli Tina, Irena, Anna, Erny i Lilly.

Osnivačice su se pri pokretanju brenda fokusirale na održivost stoga su prvenstveno u procesu dizajniranja vodile računa da je odeća kreirana od najkvalitetnijih materijala, u krojevima i veličinama koje će kupci nositi dugo. “Smatramo da se održivost modne industrije ne ogleda u organskom poreklu tkanina već u smanjenju modnog otpada, kreirajući komade koji će se nositi iznova, dugo godina. Tako svi zajedno, i mi i kupci, svesno pomažemo održivosti modne industrije, smanjenju modnog otpada i emisije CO2 pri proizvodnji i uništavanju viškova.“ – ističe Sandi.

CHARM&S kolekciju možete razgledati i kupiti na zvaničnoj web radnji charmis-fashion.com, u zadarskom showroomu CHARM&S, Varaždinska 3, te u koncept trgovini Lanterna na adresi Trg Ivana Pavla II, br. 1 u Šibeniku.

Foto: Maja Kljajić

Učitati još
Zatvori