Nova jesenja Chanel kampanja najavljuje povratak nonšalantne elegancije renomirane modne kuće
Nova jesenja Chanel kampanja najavljuje povratak nonšalantne elegancije renomirane modne kuće

Nova jesenja Chanel kampanja najavljuje povratak nonšalantne elegancije renomirane modne kuće

Jackie Kennedy je sredinom prošlog veka bila prava modna inspiracija. Žene tadašnjeg vremena želele su da se oblače, ponašaju i izgledaju kao ona. The Jackie look je takozvani A-line look kojim je nekadašnja prva dama ostavljala impresije širokih razmera. Njen ikoničan stil bio je prepoznatljiv upravo po Chanel kompletima. Jedna od najpoznatijih kombinacija Jackie Kennedy bio je pink Chanel komplet koji je nosila na dan velike tragedije 1963. godine.

Modna kuća Chanel od osnivanja i same vizije Coco, postala je autentičan sinonim francuskog nonšalantnog stila koji nam ova kuća donosi kroz ready-to-wear kolekcije. Takođe, Chanel je simbol neprevaziđenog moćnog daška visoke mode kada su crno-bele kombinacije u pitanju, kao i stroge forme. Uticaj Chanela na celokupnu kulturu modne industrije, možemo slobodno da kažemo, i dan-danas ostaje nepromenjen. Stoga, iz sezone u sezonu nestrpljivo očekujemo nove kreacije, a poslednja pretkolekcija za jesen-zimu 2022/23 i kampanja za istu, neodoljivo podsećaju na period 60-ih godina i Jackie-O eru.

Charlotte Casiraghi & SMITH

Charlotte Casiraghi je zaštitno lice nove  Chanel kampanje i pretkolekcije za jesen-zimu 2022/23. Kampanju je snimao SMITH, a ona predstavlja mnogo više od obične saradnje. Kompleksnost kampanje iskazana je u neverovatnoj povezanosti i saučesništvu između umetnika i Chanel ambasadorke. Oni zajedno oživljavaju seriju fotografija i kratak modni film koji se nalazi na klackalici među javom i međ snom.

U kratkom modnom filmu, pesma Sir Alice pod nazivom Fantom, prati romantičnu šetnju kroz pejzaž obavijen velom misterije: divljina, stan i pristanište pored mora. Spori pokreti, pogled usmeren ka kameri i isprekidane pauze ističu upravo ključne delove kolekcije. Fotografije za cilj imaju da ovekoveče privlačnost Chanela u poetskoj atmosferi pogodnoj u isto vreme i za sozercanje i sanjarenje.

Kreativna direktorka modne kuće Chanel Virginie Viard kaže da Charlotte predstavlja otelotvorenje CHANEL privlačnosti na veoma autentičan i prirodan način, a da pritom ostaje dosledna svom svetu. Virginie Viard inspiraciju za novu kolekciju crpi upravo iz njenog stava i električne ličnosti. Kolekcija sadrži mnogo farmerki, košulja i tkanina sa određenom dubinom poput somota. Takođe, karakterišu je i dugački kaputi, kao i odela od tvida.

Modna kuća Chanel i njena kreativna direktorka Virginie Viard novom jesenjom kolekcijom donose nam prepoznatljiv dašak elegancije kao i karakterističan stil koji smo opisali na samom početku teksta. Kolekcija će biti dostupna u Chanel buticima od sutra, 19. jula.

Foto: SMITH

Učitati još
Zatvori