Cate Blanchett potvrdila status modne ikone na Filmskom festivalu u Veneciji
Cate Blanchett potvrdila status modne ikone na Filmskom festivalu u Veneciji

Cate Blanchett potvrdila status modne ikone
na Filmskom festivalu u Veneciji

Cate Blanchett definitivno je potvrdila status modne ikone u protekla dva dana, na Filmskom festivalu u Veneciji. Miljenica publike, ali i kritičara, imala je dva javna pojavljivanja u toku jučerašnjeg dana. Jedno je bilo dnevno, na konferenciji i photo call-u, a drugo večernje, na premijeri filma Tar.

@tarmovie
@tarmovie

Šuška se da je Cate Blanchett jedan od glavnih kandidata za Oskara, i da je njena uloga u filmu Tar sjajno odigrana. Ona je u toku jučerašnjeg dana prošetala dva dizajnerska kombinezona koji su stilski poptuno različiti, a svaki pojedinačno je prava mala modna umetnost.

Na samoj premijeri nosila je korsetirani crni kombinezon sa potpisom modne kuće Schiaparelli, koji je na mestu gde je dekolte ukrašem floralnim detaljima. Ovim sjajno ukrojenim i strukiranim komadom, sa nogavicama koje idu u zvono, Cate nam je servirala pravu modnu poslasticu.

 

Cate Blanchett
Cate Blanchett u Schiaparelli kombinezonu
Cate Blanchett u Schiaparelli kombinezonu

Ništa manje spektakularno nije izgledala u svojoj dnevnoj varijanti, na konferenciji za štampu. Cate (ili njeni stilisti, God bless them) je za ovu priliku odabrala svetlo plavi kombinezon dizajnerke Roksande Ilinčić. Ovu poznatu dizajnerku našeg porekla obožava i često nosi i vojvotkinja od Kembridža, Kate Middleton.

Cate Blanchett u Roksanda Ilinčić kombinezonu
Cate Blanchett u Roksanda Ilinčić kombinezonu

Moćne žene vole kombinezone, i nose ih na sebi svojstven način. Cate nam je, po ko zna koji put, održala lekciju o stilu. Njen talenat, lepota i harizma su neminovni, ali kada se sve to upakuje u ovakav stilski pogodak (x2) ne možemo a da ne kažemo: Bravo Cate. Bravo za sve.

Foto: Profimedia; Instagram @justjared; @tarmovie

Učitati još
Zatvori