Da li će ASICS – Onitsuka Tiger Mexico 66 model preuzeti status IT patika sezone?
Da li će ASICS – Onitsuka Tiger Mexico 66 model preuzeti status IT patika sezone?

Da li će ASICS – Onitsuka Tiger Mexico 66 model preuzeti status IT patika sezone?

Godinu dana unazad adidas Samba model ne silazi sa liste najprodavanijih patika. Naš Instagram feed je postao preplavljen belim patikama u kombinaciji sa tri crne pruge i detaljima prevrnute kože. Dobile su status statement patika, a većina modnih entuzijasta ih poseduje u svom cipelarniku. Međutim, Jouranal modni radar je detektovao nove IT patike sezone – dobro poznate Onitsuka Tiger Mexico 66. Ovaj model ASICS patika se polako, ali sigurno vraća na modnu scenu.

Brus Lee sneakers are making ultimate comeback

Uma Thurman je ušetala sa Onitsuka Tiger Meksiko 66 modelom u restoran u Tokiju kako bi se obračunala sa šefom japanske kriminalne organizacije, time pokrenuvši trend nošenja ASICS-a. Pamtimo je kako hrabro korača u ovim patikama, a svaki korak joj je ispunjen odlučnošću i snagom. Ovom kultnom scenom Onitsuka Tiger Mexico 66 patike su postale ne samo modni simbol, već i manifestacija samopouzdanja i jačine. Ili smo barem tako mislili. Zapravo cela saga ovog modela patika počinje 1978. godine kada je Brus Lee u filmu Game Of Death pokazao univezalne borilačke veštine nosivši Onitsuka Tiger Tai Chi model.

Bella Hadid says that they are cool

Ove sportske patike japanskog brenda su ponovno postale deo streetstyle trenda. Nismo pogrešili kada smo naveli da je ovaj model napravio ultimativni comeback. Zašto? Njihova jedinstvena kombinacija klasičnog dizajna i modernih elemenata privukla je pažnju ikonama stila poput Belle Hadid i Hailey Bieber. Takođe, Kaia Gerber je dokazala da ova, primarno sportska patika, i te kako može biti i elegantna statement obuća ako se upari sa odgovarajućim odevnim komadom.

Prvi model Onitsuka Tiger patika je nastao 1949. godine, koji je dizajnirao Kihachiro Onitsuka. Skoro tri decenije kasnije ovaj model postaje deo ASICS brenda, čiji je naziv izveden od akronima latinske izreke Anima Sana In Corpore Sano, nastavivši da promoviše osnivačke principe brenda. Model Onitsuka Tiger Mexico 66 dizajniran je 1966. godine kada postaje simbol stila i ekspresije za mnoge generacije. Sada se vratio na modnu scenu sa novom upgrade varijantom. Potražnja za ovim klasičnim siluetama rezultirala je kombinacijom novih tonova, koje su modni entuzijasti savršeno izneli. Ali i dalje je sav fokus na standardnim modelima koji dolaze u klasičnim bojama poput bele, plave, sive i naravno žute.

A kako su Bella Hadid, Hailey Bieber i Kaia Gerber otvorile sezonu ASICS patika, posebno Onitsuka Tiger Mexico 66 modela, ne mogu a da ne dobiju status IT patika sezone.

Journal finds:

Foto: Instagram, TikTok, Profimedia, Tref Sport

Učitati još
Zatvori