Vodimo vas u tri beogradska restorana gde se gustira najbolja pasta
Vodimo vas u tri beogradska restorana gde se gustira najbolja pasta

Vodimo vas u tri beogradska restorana gde
se gustira najbolja pasta

Da li ste i vi od onih koji kada sednu u restoran pitaju za meni, pređu ga pogledom u sekundi i uvek se zadrže na onom svima poznatom Home Made Pasta? Zatim kažu – a NE! Ne uvek isto. Sad ću pitati za preporuku kelnera. On potom preporuči prvo, drugo, treće. Shvatite da ste ipak napravili | p o n o v i l i | grešku, pričekate bontonskih 2 minuta i kažete meni ipak jedna pasta sa  _______________________ /dopuniti po izboru.

Zbog svih nas koji smo uglavnom navijali samo za jedan Klub, a to je Klub Pasta. Mi koji religiozno očima prepoznajemo sve one goste koji za isti skandiraju u današnjem vodiču vodim vas kroz poznate prestoničke restorane u kojima se priprema upravo najbolja pasta.

Trust me you can’t go wrong with this.

Poznati beogradski restoran smeštenu u kultnom delu prestoničke turističke i gastronomske scene Beton Hale jedan je od vodećih mesta gde se sprema dobra hrana. Pored bogatog menija koji predstavlja miks mediteranske i italijanske kuhinje, ovo je mesto koje vas već na prvu kupuje svojim svedeno elegantnim i minimalističkim enterijerom.

Idealan za uživanje na reci u kasnim poslepodnevnim satima (okupite i celu porodicu na nedeljnom ručku izmeštenom iz trpezarije, nečija mama će biti ponajviše zahvalna) ili odlazak na elegnatni i prijatni prvi dejt, Communale Meni vam nudi širok dijapazon mediteranske kuhinje. Gde se ponajviše se izdvajaja Home Made Pasta & Gnochhi.

Naša preporuka su uvek Taljatelje sa gamborima, tikvicama i šafranom. Još ako uz to dodate čašu ili dve Malvazije ili neko drugo piće iz pažljivo birane Communale vinske karte – vaš dan se može smatrati ispunjenim, a prva faza dejta svakako uspešna.

@comunale_bg
@comunale_bg
@comunale_bg
@comunale_bg
Samo nekoliko kilometara udaljen, u srcu najlepšeg dela grada Kosančićevog venca, nalazi se naš drugi izbor za savršenu pastu u gradu – restoran Tratorria Campania. Ovo je mesto u kome od trenutka kada uđete u restoran pomislite – e, ovde se dobro jede!
Rapsodija mirisa koji dolaze iz kuhinje i mešaju se sa žamorom zadovoljnih | i sitih | gostiju, kao i sam ambijent uliva vam poverenje da šta god poručite iz Campania menija nećete pogrešiti. Iako je ovo mesto gde ljudi namenski dolaze da gustiraju pizze, odabir Camapania pasta je nepregledan. Sve paste u ovom restoranu su iz regije Campania rađene na brozni. Naša preporuka ovde su uvek Mezzi Pacheri Pizaiolo ili Gnocchi con Crema di Tartufo.
Pro Tip: Pitati konobara da vam Gnocchi testeninu zameni za Homemade Cassareci pastu i u potpunosti ćete moći da se prepustite aromi his majesty – Tartufa. Takođe, big reccomendation kad je ovo mesto u pitanju jeste i specijalitet restorana Burrata Chese. Stoga, pre nego što odaberete svoje parče sreće iz odeljka Pasta, podelite porciju Burrate sa svojim gastro saputnikom. Potom sve to lepo nazdravite vinom kuće.
@trattoria_campania
@trattoria_campania
Naše gastronomskog putovanja nastavljamo u centru grada. Ne znam zašto, ali izgleda da je Stari Grad zapravo Mala Italija u Beogradu. Mesto koje je svakako samo po sebi Italija u našoj prestonici je Casa Nova. Prelep restoran francusko-italijanske kuhinje u kome je sve na svom mestu. Od pažljivo odabranog enterijera koji se ogleda u oslikanim zidovima, vinoteci napravljenoj od kovanog govožđa Casa Nova odiše šarmom, nepretencioznošću i elegancijom.
Dom je bogatog menija a naša gastro potraga se ovde završava na fanstastičnoj trojci: Pesto Genovese, Marcos Pasta ili omiljenoj Truffle Pasta. Ukoliko ostane mesta za after, preporučujemo desert Fagotini di Mele. Kao i domaći Tiramisu. Ovaj miks će vas uz zvuke tekstova omiljenih nam Luca Dallo i Lara Fabian bar na nekoliko sati izvući iz monotonije svakodnevice i prebaciti na obalu Sorrenta.
@casanovabelgrade
@casanovabelgrade
Ne znam za vas, ali mi samo želimo da nam se nešto desi. Potrebno nam je uvek nešto novo. Nešto strano. Drugačije.  Nešto što nikad nismo probali..
U svakodnevnom životu da, ali u restoranu se uvek završi onom dobro poznatom: meni ćete ipak pastu sa  _______________________  /dopuniti po izboru.

photo. Instagram

// @comunale_bg  //@trattoria_campania //@casanovabelgrade

 

Učitati još
Zatvori