Vikend vodič: Žurke u Beogradu
Vikend vodič: Žurke u Beogradu

Vikend vodič: Žurke u Beogradu

Da je prošla nedelja izvukla poslednji atom snage iz nas svedoči i činjenica da smo ove nedelje odlučili da pripremimo nešto drugačiji predlog. On će se naime sastojati od predloga žurki, okupljanja koja su nešto mirnijeg karaktera. I priznaćete i sami, pred kraj svakog meseca upravo nam takvi događaji trebaju. Nešto sporije kako bismo održali ritam i pripremili se za početak sledećeg meseca. Vikend od 22. do 24. provodimo tako što, poput izviđača obilazimo Beograd. Samo malo bolje obučenih izviđača. Ukoliko ste raspoloženi, saznajte gde ćemo se sve kretati.

Sprat Oppening – Petak, Subota

Da je jesen sve bliže potvrdiće upravo ova žurka. Otvaranje Sprata u Cetinjskoj jedan je od načina da budete ovog vikenda u centru dešavanja. Ukoliko vam je to naravno cilj. U slučaju da nije, ponovo savetujemo da budete tamo ovog vikenda zbog onoga što je suštinski i najbitnije – muzike. Tu čast da otvore sezonu u Spratu imaće „ekipa“ Velvet festivala. Ako ste imali prilike da posetite ovaj muzički festival u Hrvatskoj, onda već provreno znate da vas ovaj vikend očekuje muzika za đuskanje. U slučaju da niste, mi smo tu da vas uputimo. Energična, mlada, zabavna grupa ljudi očekuje vas ove nedelje u Spratu.

Kvaka 22 – Vazda Bilo veče poezije, Subota

Svi već znaju da se u Beogradu skoro svako veće okupljanje završi žurkom. Tako će biti i ove subote u Kvaci 22 nakon što Vazda bilo – veče poezije, nakon svoje dvomesečne pauze, ponovo okupi svoje pesnike i pesnikinje, te ih pozove da recituju svoje uvek jedinstvene i posve tradicionalno dobre pesme. A nakon recitacije, kada vam reči dirnu dušu, na red dolazi muzika. Zna se redosled. Ukoliko ove nedelje planirate da osetite lepo, osetite reč, osetite ljubav, evo načina kako da dobijete sve to na jednom mestu. Kasnije ukoliko nas pitate, a mi uvek govorimo iz iskustva, neće vam biti potrebno ništa više do voljene osobe da je uhvatite za ruku i uputite se duše pune lepote u noć.

Dvica 22, Milenijum na Milenijum (Gardoš) kuli

Kada je reč o žurkama u Beogradu, vreme je da vam predstavimo Dvicu 22. Da, ovaj grad postaje bogatiji za novi kocept žurki. Zato smo tu da vas pozovemo da ove subote od 17h pa sve do ponoći uživate uz odličan B2B set koji će prirediti DJ Dakissa i DJ Dakman. Ukoliko ste posetili njihove prethodne dve žurke, znate da vas očekuje zdrava atmosfera u kojoj je muzika u prvom planu. U slučaju da niste, Kula Gardoš i omiljeni Beogradski DJ-evi koji su tu da kreiraju atmosferu definitivno vas neće razočarati. Za one koji prate domaću DJ scenu imamo i razlog više. Najbolji način da se upoznate sa novim imenima na našoj sceni jeste kroz njihovu selekciju traka. Pre Dakissae i Dakmana nastupiće 70GI – Ognjen Ivanović, ETC. – Sava Kezić i Bicycle Thief – Miloš Gerun. Naša redakcija će, kao i uvek biti tu da ih podrži.

Silosi, Urban fest – Nedelja

Nakon dobrog provoda, nedelja je rezervisana za odmaranje. No, ne i ova. Ovu smo rezervisali za sport i to onaj koji podrazumeva urbanu sportsku kulturu. Više o svemu saznaćemo ove nedelje na festivalu Urban fest u Silosima. Očekuju nas sjajni muzički nastupi domaćih izvođača, afirmisani DJ-evi, skejtbord takmičenje, plesne radionice, fristajl basket, klajmbing, tekbol, esports, crtačka, parkur radionica, kao i radionica virtuelne realnosti. Pored zabave, glavni cilj festivala jeste da podstakne mlade da se bave sportom, kao i da se izgradi platforma koja bi bila podrška svima koji žele da se izraze koristeći neku od formi urbane supkulture. Predlažemo da i vi budete deo ove jedinstvene priče.

Učitati još
Zatvori