Journal preporuka: Tri pržionice kafe u Beogradu
Journal preporuka: Tri pržionice kafe u Beogradu

Journal preporuka: Tri
pržionice kafe u Beogradu

Kao što mnogi vole miris novih knjiga, tako mi volimo miris sveže kafe. Iako je uvek posebno iskustvo popiti kafu koju su pripremili obučeni baristi, na profesionalnim apartima, istina je da nekada moramo napraviti ovaj napitak i kod kuće. Kupovinom sveže mlevenog zrna u nekoj od ove tri pržionice kafe u Beogradu možete imati slično iskustvo – barem kada je kvaliteta kafe u pitanju – onom u vašoj odabranoj kafeteriji.

Moja tašta ne pije svašta

Kada je kriterijum tako visok – da se dopadne tašti – onda znate da je odabrana kafa najvišeg kvaliteta. Moja tašta ne pije svašta pruža veliku ponudu kafe različitog porekla – od Kolumbije do Vijetnama. Osim miskeva i blendova, možete kupiti i single origin kafu.

Brazil je po jačini najslabija, dok je naš lični favorit kada je ukus u pitanju verovatno Kostarika, zbog najmanje kiselosti.

Lokacije:

Greenet

Greenet-u veruju ono za šta se i mi zalažemo: da iza ispijanja kafe postoji cela nauka, kultura i umetnost. Upravo zahvaljujući takvom pristupu, oni već dugi niz godina obezbeđuju kvalitetna zrna kafe. U ponudi se nalazi nekoliko single origin kafa, ali i više vrsti blendova, što je dobra prilika da pronađete tačno onu aromu koja se vama najviše dopada.

Naša preporuka su zrna iz Gvatamale, zbog primesa čokoladnih ukusa.

Lokacije:

  • Masarikova 5
  • Nušićeva 3 i 4
  • Nemanjina 40

Gradska pržionica

Gradska pržionica još jedna je stanica kojoj se redovno vraćamo kada smo u potrazi za jedinstvenim ukusima dobrog kvaliteta. Ovde se kafa bira i priprema sa posebnom pažnjom, posvećešću i iskustvom, pa tako možete biti sigurni da su do vaše šoljice došla samo najbolja zrna.

Lokacija:

  • Gučevska 10

Pronalaženje vašeg omiljenog ukusa nije ni malo lak proces. Naš je savet da isprobate kafu različitih nivao kiselosti, raznovrsnih aroma i tonova, i tako odlučite šta je ono što vama najviše prija. Posmatrajte ispijanje kafe kao svojevrsnu avanturu – putovanje kroz istoriju i predele na kojem upoznajete čitavu umetnost koja stoji iza ovog ritaula.

Učitati još
Zatvori