Tri Instagram profila koji dokazuju da je pravljenje hleba danas postala umetnost
Tri Instagram profila koji dokazuju da je pravljenje hleba danas postala umetnost

Tri Instagram profila koji dokazuju da je pravljenje hleba danas postala umetnost

Mnogi ljudi su ponovo otkrili magiju pravljenja i pečenja hleba od nule u protekle tri godine, ali ako razmišljate da se bavite ovim hobijem dugoročno, evo nekoliko Instagram stranica koje će vam pružiti svu inspiraciju koja vam je potrebna. Prikazujemo vam profile koji pored savršenih slika i recepta za pravljenje hleba, dokazuju da je ovaj zanatski poziv u savremenom dobu dobio umetničku notu, pa čak na nekim profilima u opisu piše Artist. Uživajte!

@fullproofbaking

Iza ovog profila stoji Kristen Dennis, ona je kućni domaći pekar koji je opsednut sa #sourdough hlebom. U pitanju je hleb dobijen fermentacijom testa korišćenjem divljih laktobacila i kvasca. Mlečna kiselina dobijena fermentacijom daje kiselkast ukus i poboljšava svojstva čuvanja, a Kristen ga je popularizovala na svom profilu i YouTube kanalu gde deli svoju mudrost o kiselom testu sa svojih više od 400 hiljada pratilaca. Kristen ima doktorat iz biologije i bila je urednik nauke pre nego što je osnovala svoj kanal komunikacije koji danas ima i svoj podcast.

@natashas_baking

Natalya Syanova koja stoji iza ovog profila sebe opisuje kao umetnicu, autor je knjige Sourdough Baking with Kids, govori o važnosti deljenja ove tradicije sa porodicom koa majka dvoje dece. Posle osam godina iskustav pe;enja hleba, počela je da deli sa svetom svoje zanatsko umeće koje rado pratimo na njenom predivnom Instagram profilu.

 

@brooklynsourdough

Erin Slonaker je žena iza nalaga koja kako sama sebe opisuje strastvena kuvarica koja je jednog dana odlučila da proba da napravi #sourdough hleb. Ona je diplomirala fiziku, a crafting joj je hobi, što joj veoma doprinosi u kretivnom pravljenju hleba. Jedna od većih uspeha je njeno gostovanje kod Martha Stewart u emisiji. Uživajte u njenim rukotvorinama na slikama sa Instagram profila i inspirišite se sa njenim receptima.

 

Učitati još
Zatvori