Spotifiy lansiro preko 200.000 audio knjiga, donosimo sve detalje
Spotifiy lansiro preko 200.000 audio knjiga, donosimo sve detalje

Spotifiy lansiro preko 200.000 audio
knjiga, donosimo sve detalje

Platforma za strimovanje muzike, Spotify, nedavno je izašla u javnost sa vešću da je pripremila preko 200.000 audio knjiga. Pristup audio knjigama dostupan je državljanima SAD-a, a usluga će uskoro biti otključana i u ostalim državama sveta. Takođe, Spotify je odlučio da ponudi korisnicima petnaest sati potpuno besplatnog slušanja mesečno, a dodatni sati će se, naravno, naplaćivati. Tako je trenutno cena usluge za dodatnih deset sati slušanja dostupna za 12.99 dolara.

Najnovija odluka kompanije Spotify mnoge je oduševila, dok su sa druge strane druga mišljenja da je usluga preskupa bez obzira na čak petnaest sati besplatnog slušanja mesečno. Svakako, verujemo da će se ponuda ove kompanije, bar dok ne dođe i u sve zemlje Evrope, znatno promeniti. Velika Britanija i Australija, jedine su zemlje koje pored SAD-a imaju pristup audio knjigama i to je za sada poslednja vest kada je reč o ovoj novini.

pexels jovan vasiljević
pexels / jovan vasiljević

Šta se krije na listi audio knjiga?

Sigurni smo da pored cene i dostupnosti mnoge zanima i koje se knjige mogu pronaći na njihovoj listi. Kako poručuju iz kompanije Spotify, čak sedamdeset odsto naslova čine najpopularniji svetski klasici i bestseleri. Među njima su, Emily Bronte – Wuthering Heights, Colleen Hoover – It Ends With Us, Paulo CoelhoThe Alchemist, kao i druga svetski poznata književna dela. Kada je reč o žanrovima, najveći procenat čini audio knjiga čini komedija. Zatim, tu su naučna fantastika i popularni self help naslovi.

Oni koji koriste aplikaciju Spotify za slušanje audio knjiga imaće ujedno i mnogobrojne opcije koje druge aplikacije nemaju. Recimo, veća moć pretraživanja naslova. Čuvanje određenih delova knjiga, napredan algoritam koji ima za cilj da vam preporuči sledeće naslove, ali i premotavanje i ubrzavanje audio formata. Ukoliko želite da saznate više o ovoj novini koja nas, nadamo se, očekuje uskoro i u Srbiji, pogledajte više u zvaničnom saopštenju Spotify kompanije.

pexels photomix company
pexels photomix company

Foto: Pexels / Jovan VasiljevićPhotoMIX Company; Instagram / Spotify

Učitati još
Zatvori