Idemo na SPLET Tech konferenciju o digitalnim tehnologijama, multidisciplinarnosti i inovacijama u poslovanju
Idemo na SPLET Tech konferenciju o digitalnim tehnologijama, multidisciplinarnosti i inovacijama u poslovanju

Idemo na SPLET Tech konferenciju o digitalnim tehnologijama, multidisciplinarnosti i inovacijama u poslovanju

SPLET Tech konferencija održaće se 10. oktobra 2023. godine u mts Dvorani u organizaciji dva projekta – Srbija Inovira, koji sprovodi ICT Hub i Preduzmi ideju, u realizaciji Inicijative digitalna Srbija, a koja su podržana od strane USAID-a.

Preko 80 govornika na devet bina

Na SPLET Tech konferenciji koja se održava po drugi put, učesnike očekuje raznovrstan tematski program kroz koji će preko 80 eksperata iz Srbije i sveta podeliti dosadašnje bogato iskustvo. Predavanja, motivacioni govori, panel diskusije i radionice, kao i interaktivne sesije održavaće se na devet simultanih bina. Prisutni će imati priliku i da upoznaju domaće startape i njihova inovativna rešenja u okviru startap zone. Biće predstavljeni aktuelni tržišni i investicioni trendovi, izazovi i mogućnosti koje dolaze sa skaliranjem na nova tržišta, potencijali koje multidisciplinarnost donosi inovativnim timovima, kao i implikacije uvođenja novih tehnologija u život, društvo i ekonomiju.

Domaći i inostrani stručnjaci

Na Splet Tech konferenciji o inovacijama i inovacionom preduzetništvu svoja iskustva i znanja podeliće dobro poznata imena iz domaćeg ekosistema. Među njima su Emilija Vuković, suosnivačica kompanije Agile Dynamics Tech i Miljan Tekić, suosnivač i operativni direktor jednog od najbrže rastućih domaćih startapa – Tenderly, Đorđe Vukotić, direktor prodaje i operacija u kompaniji Joberty, ali i svetski priznati stručnjaci kao što je Andrew Nguyen, koji trenutno vodi globalni kapacitet medicinske informatike u kompaniji Roche. Marko i Marija Grujić, osnivači startapa Neuroblast, podeliće svoju priču – kako su povezali video igre sa biomedicinom, dok će Kristina Janković Obućina, iz Asocijacije industrije video igara Srbije predstaviti novi program Shift2Games – platformu koja svim zainteresovanima za gejming industriju pruža detaljne i pouzdane informacije o gejmingu kao karijernom putu.

Korak dalje ka zajedničkoj budućnosti

„Ovogodišnja konferencija nas vodi korak dalje ka zajedničkoj budućnosti ispunjenoj novim šansama. Posebno se radujemo razgovoru o web3 i blokčejn tehnologijama – oblasti koju je naš projekat prepoznao kao najprespektivniju za razvoj inovacija u Srbiji. Da li granica rasta postoji, kako nove tehnologije transformišu društvo i ekonomiju, i koje korake moramo preduzeti da bismo nastavili započetu tradiciju inovacija, saznaćete na konferenciji 10. oktobra.“, otkrila je Aleksandra Popović, direktorka projekta Srbija inovira i jedna od govornica.

Sagledavanje problema ili prilike iz više uglova igra veoma važnu ulogu u uspehu svakog biznisa i projekta. Ovo je posebno aktuelno od kada su digitalne tehnologije počele da transformišu svet oko nas, stoga je i jedna od ključnih tema ovogodišnje konferencije razvoj multidisciplinarnosti, koja je sve važnija za dinamično i zahtevno okruženje globalnog tržišta“, dodao je Nebojša Bjelotomić, izvršni direktor Inicijative Digitalna Srbija, direktor projekta Preduzmi ideju i jedan od govornika konferencije.

Pored USAID-a, konferenciju su ove godine podržale kompanije A1, Generali, Nespresso i Gate group, a kao medijski partneri: Podcast.rs, WebMind, Euronews, Blic, Netokracija, Nedeljnik, Biznis.rs, Nova ekonomija, Nova.rs, ICT Business i Journal.rs.

Sačuvajte svoje mesto na vreme i održite korak sa svetom inovacija. Prijavu i više informacija možete pronaći na SPLET TECH CONFERENCE 2023.

Foto: SPLET Tech/Pexels

Učitati još
Zatvori