Pronašli smo najbolje blogove koji će vam pomoći da vaše fotografije budu savršene

Pronašli smo najbolje blogove koji će vam pomoći da vaše fotografije budu savršene

Dolaskom leta i godišnjih odmora mnogi od nas će se zaputiti na more, ali i neke možda malo udaljenije destinacije. Jedna od stavki na koju uvek mislimo nakon što isplaniramo put jeste kako najbolje ovekovečiti trenutke koje ćemo tamo proživeti. Upravo su fotografije uspomena koja će trajati. Srećom, danas svako ima odličnu kameru u svom smartfonu pa je ulaganje u foto-aparate za mnoge ljude postalo stvar prošlosti.

Međutim, bez obzira na to imate li profesionalnu opremu ili telefon, postoje određena pravila koja moraju da se poštuju ako želite da vam svaka fotografija izgleda savršeno. Osim brojnih tutorijala, tu su i blogeri koji se trude da prenesu svoje znanje o fotografiji. Za vas smo pronašli neke od najboljih.

The Photo Argus

Blog koji vam može poslužiti kao inspiracija svakako je The Photo Argus. Korisne informacije profesionalaca, prelepe fotografije i kompletni procesi nastanka fotografija samo su deo onoga što možete pronaći na ovom blogu. Pokretači bloga ističu da se vode idejom da nijedan fotograf ne bi trebalo da stoji sam za sebe, odnosno kako je najbolje učiti i razvijati se u zajednici. A blog The Photo Argus to svakako jeste.

Photo Focus

Photo Focus jje blog koji je koncentrisan na originalni sadržaj profesionalnih fotografa, kroz koji daju savete svojim čitaocima. Na ovom blogu možete naučiti, na primer, kako osvetljenje utiče na fotografiju i kako da ga dovedete do savršenstva. Tutorijali, ali i saveti oko kupovine opreme za one koji žele malo više da zarone u svet fotografije samo su deo onoga što nudi Photo Focus.

Digital Photography School

Jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih blogova svakako je Digital Photography School. Pokrenuo ga je Darren Rowse, entuzijast koji je želeo da prenese znanje svima koji bi da se oprobaju u fotografiji, a ne znaju odakle da počnu. Brojni gosti na blogu svakodnevno s čitaocima dele neke svoje savete kako izvući najviše od svake fotografije, a radovi koje objavljuju svakako vam mogu poslužiti kao izvor inspiracije.

Expert Photography

Expert Photography pokrenuo je samouki fotograf, koji je učinio jednu odličnu stvar. Želeo je da proces učenja o fotografiji učini jednostavnijim, odnosno da ga prilagodi i totalnim početnicima. U tome je i uspeo, budući da je Expert Photography danas jedan od čitanijih blogova. Proces nastanka fotografije opisan je u detaljnim koracima, a blog nudi platformu na kojoj učenje ide jednostavno i brzo. Tu su primeri na radovima brojnih fotografa, a saveti su podeljeni u segmente, kao što su Fotografija za početnike, Makro fotografija, Portreti i drugo.

Popular Photography

Iako je Popular Photography prvo bio magazin u štampanom izdanju, sada je postao jedan od boljih blogova koji se bave fotografijom. Tutorijali, galerije i saveti profesionalaca privukli su veliki broj čitalaca. Apstraktna i arhitektonska fotografija, kako urediti fotografiju i kako izvući ono najbolje iz kamere u telefonu samo su neki od saveta koje ćete pronaći na ovom blogu.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori