Put that thing in sport(mode): Bili smo na predstavljanju novog Maserati GranTurismo Trofeo modela
Put that thing in sport(mode): Bili smo na predstavljanju novog Maserati GranTurismo Trofeo modela

Put that thing in sport(mode): Bili smo na predstavljanju novog Maserati GranTurismo Trofeo modela

Beograd je upravo postao epicentar brze vožnje i neobuzdanog adrenalina. U našu prestonicu je pristigao jedan od samo 75 primeraka novog Maserati GranTurismo Trofeo modela koji pripada limitiranoj ediciji PrimaSerie namenjenoj večitim poklonicima i kolekcionarima luksuznih automobila. Zašto baš 75 primeraka, pitate se? Odgovor je vrlo jednostavan. Maserati ove godine proslavlja simboličnih 75 godina od prvog GranTurismo modela koji se još krajem četrdesetih, početkom pedesetih godina svrstavao u ultimativni izbor automobila svetskog jet-seta.

Coolest in the room

Znate onaj trenutak uzbuđenja kada se pred sam početak predstave zavese polako povuku? Crni prekrivač polako nestaje, adrenalin se povećava, a već na prvi pogled spoljašnjost novog Maserati GranTurismo Trofeo modela naglašavala je posebnu dozu sofisticiranosti i luksuza. Jedinstvena Grigio Lamiera mat boja postavlja ovaj model na sam vrh dizajnerske vizije kada je u pitanju izgled automobila. Ova nijansa dostupna je samo na PrimaSerie ediciji, kao i 20-inčne Astreo sjajne felne. Celokupni vizuelni prikaz GranTurismo Trofeo modela naglašava prepoznatljivu sportsku tradiciju kompanije Maserati.

Ručna obrada i pažljivo odabrani materijali naglašavaju prestiž ograničene edicije PrimaSerie.

…outside&inside

Ono što smo odmah primerili jeste da je na centralnom poklopcu felne apliciran specifičan logotip kojim se obeležava jubilarna godišnjica Maserati GranTurismo modela. Takođe, isti motiv uočili smo i na naslonu za glavu na vozačkom i suvozačkom sedištu, dok su sedišta i ostatak enterijera ovog automobila presvučeni najfinijom dvobojnom kožom prošivenom crvenim koncem. Sve to je dodatno ukombinovano sa mat 3D karbonskim detaljima.

Put that thing in sport

Predstavljeni model savršeno kombinuje snagu, eleganciju i naprednu tehnologiju sa najluksuznijim detaljima. Ipak, vratimo se na samu suštinu automobila poput ovog – brzina. Neukrotivu snagu i autoritet na putu upotpunjuje prepoznatljivi zvuk V6 Nettuno motora. Sa svojih 550 konjskih snaga (410kW), maksimalnim obrtnim momentom od 650Nm pri 3000 obrtaja po minuti, osam brzina (maksimalna brzina je 320km/h) i ubrzanjem od 0 do 100km/h za svega 3.5 sekundi, jasno je da je reč o automobilu moćnih performansi.

Let’s get loud

Kada je reč o ostalim karateristikama neophodno je da istaknemo da savremeni infotejment i sistemi asistencije obezbeđuju najviši nivo konfora, sigurnu vožnju i bezbednost putnika u novom Maserati GranTurismo Trofeo modelu. Dok, dodatan ugođaj vožnje pruža i Sonus Faber napredni sistem ozvučenja. U pitanju je renomirani italijanski proizvođač ozvučenja koji sa čak 19 zvučnika kabinu automobila pretvara u koncertnu dvoranu. A, naša Journal plejlista se čuje bolje neko ikada.

Izvanredna kombinacija vrhunskih performansi novog GranTurismo modela iz limitirane edicije PrimaSerie i ekskluzivnih odlika bogatog Maserati nasleđa čini ovaj model svojevrsnim umetničkim delom na četiri točka, koji utemeljuje svoju reputaciju u svetu automobila visoke klase.

Novi Maserati GranTurismo Trofeo izložen je u Maserati Delta Automoto Store-u, u TC Galerija.

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori