Formula 1 goes to Vienna: Ukoliko uskoro planirate odlazak u Beč, ovo je izložba koju ne treba da propustite
Formula 1 goes to Vienna: Ukoliko uskoro planirate odlazak u Beč, ovo je izložba koju ne treba da propustite

Formula 1 goes to Vienna: Ukoliko uskoro planirate odlazak u Beč, ovo je izložba koju ne treba da propustite

Popularnost najbržeg sporta na svetu ne jenjava. Nakon što je Formula 1 zašla u svet pop kulture i postala jedan od najpraćenijih sportskih dešavanja za koje ne samo da se traži karta više već su gotovo godinu dana unapred rasprodate ulaznice za sve trke predstojeće sezone. Sedmostruki šampion sveta postao je jedan od najuticajnijih ličnosti na modnoj sceni, a njegovi stilisti, prvobitno Law Roach, a zatim Eric McNeal, pobrinuli su se da Lewis Hamilton postane vrsta stilske ideologije koju su nedavno počeli da primenjuju i vozači poput Zhoua Guanyua. Bilo kako bilo, atraktivnost spota prepoznali su i marketinški stručnjaci koji su započeli formiranje svojevrsne kulture oko Formule 1. Jedan takav prvimer je upravo izložba koja se nedavno realizovala u Madridu, a uskoro stiže u austrijsku prestonicu.

Izložba Formule 1 u Beču

Kako smo već istakli, prva zvanična F1 izložba otvorena je u Madridu i proglašena je za najveću privremenu izložbu 2023. u Španiji. Ova izložba će 2. februara biti otvorena u Beču, a posetioci će imati priliku da uživaju u imrezivnom iskustvu Formule 1 koje se sastoji iz šest specijalno dizajniranih prostorija koje se prostiru na čak tri hiljade kvadrata.

Avantura započinje prvom prostorijom koja nosi naziv Once Upon A Time In Formula 1. U prostoriji će se nalaziti nikada pre viđene fotografije najznačajnijih trenutaka u sportu koji ne prašta greške. Zatim sledi deo koji odaje počast najuticajnijim trkačima kroz prizmu Drivers and Duels koncepta. Kako navode na zvaničnom sajtu, pre nego što posetioci zađu u svet tehnoloških inovacija u Revolution in Design delu, dočekaće ih iskustvo odlaska u samo fabriku kroz The Design Lab prostoriju. Survival prostorija poslužila je kao omaž bezbednosnim inovacijama u Formuli 1, a u njoj će se nalaziti i ostaci izgorelog trkačkog automobila Romaina Grosjeana iz njegovog dramatičnog udesa u Bahreinu 2020. The Pit Wall je poslednja stanica u kojoj će se nalaziti kratki filmovi koji će pružiti mogućnost fanovima da prožive najveće istorijske trenutke Formule 1.

Izložba Formule 1
f1 exhibitions

Izložba Formule 1 biće otvorena 2. februara u prostorijama METAStadt-a i trajeće do kasnog proleća 2024. Karte izlaze u prodaju 23. oktobra.

Foto: Instagram (@f1), F1 Exhibition

Učitati još
Zatvori