Instagram uvodi opciju koja vam se neće nužno svideti
Instagram uvodi opciju koja vam se neće nužno svideti

Instagram uvodi opciju koja vam se
neće nužno svideti

Brojni korisnici ističu kako je jedna od trenutno najvećih mana Instagrama činjenica da vrlo teško dolaze do sadržaja osoba koje prate. Sa druge strane,  njihov feed je ispunjen objavama random profila. Mnogi su poželeli da se omiljena aplikacija vrati svojim korenima, ali izgleda da će se situacija tek dodatno zakomplikovati. Stay tuned.

Instagram

Testiranje nove opcije

Prema novom otkriću stručnjaka za društvene medije, Matt-a Navarre, Instagram sada testira novu opciju Repost, koja bi korisnicima omogućila da „pojačaju“ bilo koju objavu ponovnim deljenjem sa svojim pratiocima u aplikaciji.

U suštini, to znači da će algoritam vaš feed upotpuniti novim sadržajem koji niste tražili.  Iako je izvorna ideja uvođenja algoritma bila da se osigura korisnicima da vide više sadržaja koji ih zanima, imamo utisak kako će ovi noviteti učiniti upravo suprotno.

Instagarm

Stiže nam i Instagram Candid

To zapravo nije kraj vestima iz sveta Instagrama. Nakon što su inspiraciju za story-je pronašli na Snapchatu, a reelse u Tik Toku, nova meta im je BeReal. Ironično, reč je o aplikaciji koja je osmišljena kao antipod Instagramu i čija je želja prikazivanje stvarnog stanja stvari, bez dodatnih ulepšavanja.

Inovacija nosi ime IG Candid, a funkcionisaće tako što će korisnici dobiti notifikaciju, pa će u tom trenutku moći da objave fotografiju. Medjutim, izostaće mogućnost ikakvog sređivanja dobijenog sadržaja.

Instagram

Uz pomoć ovih dodataka Instagram nastoji da se bori sa mlađim konkurentima poput aplikacija kao što su TikTok i BeReal. Medjutim, istovremeno se sve više udaljava od želja svojih vernih korisnika. Poznavaoci prilika u svetu društvenih mreža ističu kako je Instagram u svojoj flop fazi. Hoće li se iz nje izvući, pokazaće vreme.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori