Instagram predstavio novu funkciju „Channels“
Instagram predstavio novu funkciju „Channels“

Instagram predstavio novu funkciju
„Channels“

Iako neretko određene „nove“ Instagram funkcije nikada ne izađu iz faze testiranja, izvršni direktor kompanije Meta, Mark Zuckerberg, upravo je predstavio novu funkciju koja zasigurno ostaje na platformi. U pitanju je opcija javnog ćaskanja pod nazivom Channels, koja nastoji da promeni način na koji kreatori komuniciraju sa svojim pratiocima.

Channels 

Funkcija Channels omogućava kreatorima da dele javne poruke vidljive svakom ko se pridruži datom kanalu, kako bi direktno stupili u kontakt sa svojim pratiocima. Kanali podržavaju tekst, slike, ankete, reakcije i daje kreatorima novi način da obaveštavaju svoje pratioce o novostima unutar same aplikacije. Do sada, kreatori su najčešće koristili Instagram Story funckiju kako bi podelili vesti sa svojim pratiocima, međutim, sada kreatori imaju opciju direktnijeg načina komunikacije. Kanali takođe omogućavaju kreatorima da dobiju povratne informacije o određenim stvarima, kao i mogućnost slanja glasovnih poruka.

U narednim mesecima, Instagram planira da doda još funkcija predstavljenim kanalima, kao što je mogućnost dovođenja drugog kreatora na kanal usled saradnji.

Mark Zuckerberg je najavio novu funkciju na svom Instagram profilu, objavivši da je pokrenuo sopstveni kanal gde planira da deli predstojeće Meta novosti.

Kako funkcioniše?

Kada kreator dobije pristup novoj funckiji, on može pokrenuti sopstveni kanal putem Instagram prijemnog sandučeta. Nakon slanja prve poruke, njegovi pratioci dobiće obaveštenje da se pridruže kanalu.

Učitati još
Zatvori