INCI Beauty: Aplikacija koja proverava sastav vaše kozmetike umesto vas!
INCI Beauty: Aplikacija koja proverava sastav vaše kozmetike umesto vas!

INCI Beauty: Aplikacija koja proverava
sastav vaše kozmetike umesto vas!

U moru kozmetičkih proizvoda u kom trenutno plivamo, ponekad je teško izabrati one proizvode koji nama odgovaraju. Što se više širi svest o značaju korišćenja proizvoda sa dobrim hemijskim sastavom, tako nam se čini da nam je sve teže da se snađemo u pravom odabiru. Često sastav na poleđini proizvoda može da izgleda prilično zastrašujuće, naročito za nevešto oko. Bezbroj sastojaka koje nam je teško i da pročitamo, a tek da znamo njihov kvalitet. Međutim, ne brinite, mislimo da smo uboli lutriju sa ovom aplikacijom koju smo pronašli za vas! U pitanju je INCI Beauty – aplikacija koja umesto vas proverava hemijski sastav vaših proizvoda!

INCI Beauty logo / AppStore

One app to save us all!

INCI Beauty je francuska aplikacija, koja je najvažnije od svega, potpuno nezavisna. Ni jedan brend ne može direktno ili indirektno uticati na ocene koje INCI Beauty daje proizvodima. Ona vam daje mogućnost proveravanja sastava vaših proizvoda, da se informišete o samim sastojcima, ali i da vodite diskusije o određenim proizvodima.

Kako ona funkcioniše?  

Sve što je potrebno je da preuzmete aplikaciju na telefon, napravite svoj nalog, skenirate bar kod prozvoda i krenete sa čitanjem! Bezbroj kozmetičkih proizvoda i šminke je unešeno u aplikaciju, i gotovo je nemoguće da nešto tamo ne možete da pronađete. Kada skenirate proizvod, pokazaće vam celokupnu ocenu proizvoda, svaki njegov sastojak, kao i koji sastojak od tih je dobar, a koji štetan za vas i vašu kožu.

Screenshot / INCI Beauty home page
Screenshot / INCI Beauty app
Screenshot / INCI Beauty app
Screenshot / INCI Beauty app

Zašto je ovo važno?

U ovom dobu konzumerizma, kada smo preplavljeni bezbroj različitih proizvoda, svaki od kojih obećava odlične rezultate, važno je da znamo šta stavljamo na našu kožu. Koristiti proizvode koji su hemijski čisti što je više moguće, od izuzetne je važnosti. Iako nam se neki proizvod trenutno čini dobrim, njegov sastav na duže staze zapravo može biti štetniji nego što mislimo. A svi ćemo se složiti kada kažemo, da je koža jedna stvar za koju ne smemo da tražimo prečice!

Gde možemo da preuzmemo INCI Beauty?

Aplikaciju možete da preuzmete preko njihovog zvaničnog sajta , ali takođe možete je naći na App Store-u.

Mi možemo sa sigurnošću da kažemo da određene proizvode više nećemo držati u našim  kupatilima, a verovatno će i vas ova aplikacija podstaći na ozbiljno rasterećivanje vaših kozmetičkih torbica!

Foto: INCI Beauty, Unsplash, AppStore

Učitati još
Zatvori