INCI Beauty: Aplikacija koja proverava sastav kozmetčkih proizvoda umesto vas
INCI Beauty: Aplikacija koja proverava sastav kozmetčkih proizvoda umesto vas

INCI Beauty: Aplikacija koja proverava sastav
kozmetčkih proizvoda umesto vas

U moru kozmetičkih proizvoda u kom trenutno plivamo, ponekad je teško izabrati one proizvode koji nama odgovaraju. Što se više širi svest o značaju korišćenja proizvoda sa dobrim hemijskim sastavom, tako nam se čini da nam je sve teže da se snađemo u pravom odabiru. Sastav na poleđini proizvoda neretko može da izgleda prilično zastrašujuće, naročito za nevešto oko. Bezbroj sastojaka koje nam je teško i da pročitamo, a tek da znamo njihov kvalitet. Međutim, pronašli smo aplikaciju koja u potpunosti menja igricu. U pitanju je INCI Beauty – aplikacija koja proverava hemijski sastav kozmetičkih proizvoda umesto vas.

INCI Beauty to the rescue

INCI Beauty je francuska aplikacija koja je, najvažnije od svega, potpuno nezavisna. Nijedan brend ne može direktno ili indirektno uticati na ocene koje INCI Beauty daje proizvodima. Ona vam daje mogućnost proveravanja sastava vaših kozmetičkih proizvoda, da se informišete o samim sastojcima, ali i da vodite diskusije o određenim proizvodima sa drugim korisnicima.

Kako ona funkcioniše?  

Sve što je potrebno jeste da preuzmete aplikaciju na telefon, napravite nalog, skenirate bar kod prozvoda i krenete sa čitanjem. Bezbroj kozmetičkih proizvoda i šminke nalazi se na aplikaciji, i gotovo je nemoguće da nešto tamo ne možete da pronađete. Kada skenirate proizvod, aplikacija će vam pokazati celokupnu ocenu proizvoda, svaki njegov sastojak, kao i koji sastojak od tih je dobar, a koji štetan za vas i vašu kožu.

Screenshot / INCI Beauty home page
Screenshot / INCI Beauty app
Screenshot / INCI Beauty app
Screenshot / INCI Beauty app

Zašto je ovo važno?

U današnjem dobu konzumerizma kada smo preplavljeni bezbroj različitih proizvoda, svaki od kojih obećava odlične rezultate, važno je da znamo šta stavljamo na našu kožu. Koristiti proizvode koji su hemijski čisti što je više moguće, od izuzetne je važnosti. Iako nam se neki proizvod trenutno čini dobrim, njegov sastav na duže staze zapravo može biti štetniji nego što mislimo. Kao što to već znamo, koža je jedna stvar za koju ne smemo da tražimo prečice.

Gde možemo da preuzmemo INCI Beauty?

Aplikaciju možete da preuzmete preko njihovog zvaničnog sajta , ali takođe možete je naći na App Store-u i Play Prodavnici.

Mi možemo sa sigurnošću da kažemo da određene proizvode više nećemo držati u našim kupatilima, a verovatno će i vas ova aplikacija podstaći na ozbiljno rasterećivanje vaših kozmetičkih torbica.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori